News Flash:

O nouă lovitură pentru angajați

Salariaţii români ar putea fi obligaţi să plătească asigurare de sănătate

28 Iunie 2023
337 Vizualizari | 0 Comentarii


Se ia în considerare introducerea unei obligații pentru salariați de a plăti asigurare de sănătate, deoarece în prezent există mai multe domenii care sunt scutite de această contribuție. Aceste facilități urmează să fie eliminate inclusiv pentru cei care câștigă peste salariul mediu pe economie.

Guvernul intenționează să reorganizeze facilitățile fiscale, în conformitate cu angajamentele asumate în cadrul PNRR, în sensul revizuirii și gradual eliminării acestora. Noul ministru al Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că toți angajații din România ar trebui să plătească o asigurare de sănătate în valoare de 10% din venitul lor.

În prezent, angajații din anumite domenii precum construcții sau agricultură sunt scutiți de plata acestei asigurări de sănătate. În schimb, angajații din domeniul IT plătesc deja această asigurare, deși beneficiază de alte facilități fiscale de mai mulți ani.

Se discută de asemenea despre posibilitatea ca toată lumea să fie obligată să plătească această asigurare de sănătate în valoare de 10% din venit, dacă depășește salariul mediu pe economie.

În prezent, salariul mediu pe economie este de aproximativ 4.200 lei net. Cei care câștigă mai mult decât atât ar putea fi obligați să plătească această asigurare.

Aceste discuții au loc în contextul în care Guvernul a anunțat în repetate rânduri că este necesar să crească veniturile la bugetul de stat, iar PNRR impune realizarea acestui obiectiv, conform Antena 3 CNN.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004728 (s)