News Flash:

Veste tristă din agricultură

Producţia de orz a scăzut cu aproape o treime faţă de anii trecuţi, din cauza ploilor abundente

27 Iunie 2023
289 Vizualizari | 0 Comentarii


Comparativ cu anii trecuți, când producția de orz se situa în jurul valorii de șapte tone pe hectar, anul acesta fermierii au întâmpinat dificultăți din cauza ploilor torențiale. Ca rezultat, producția de orz a înregistrat o scădere de aproximativ o treime față de nivelul obișnuit din anii anteriori.

„Încă nu am terminat de recoltat. Din cauza faptului că o parte din suprafeţe au terenurile atât de umede, încât nu putem să intrăm cu combinele la recoltat. Am încercat săptămâna trecută şi a fost mai mult patimă decât recoltat. Aveam aşteptări mai mari. Am crezut că vom sării de şase tone", a afirmat Felix Odină, fermier, pentru Observator.

Pe de altă parte, în timp ce producătorii de cereale se confruntă cu un dezastru în privința culturilor din acest an, cei care achiziționează orzul pentru furaje beneficiază de prețuri avantajoase.

„Ca totul să fie rău până la sfârşit, anul acesta vindem cu preţ la o treime din ce am vândut anul trecut. Anul trecut a fost preţul la orz 1.65 lei pe kilogram, iar acum a ajuns la 0,65 lei pe kilogramul de orz", a spus Felix Odină, fermier.

Într-un interval de mai puțin de două săptămâni, va începe recoltarea grâului. Cu toate acestea, fermierii sunt în continuare dependenți de condițiile meteo pentru această producție.

„Ne aflăm în perioada de început de recoltare. De aici încolo va fi un moment de rău augur pentru recoltă, dacă va ploua", a afirmat Leonard Cicic, agricultor, pentru sursa citată.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006624 (s)