News Flash:

Modificare istorică!

Bugetul de apărare al Norvegiei, suplimentat cu 52 de miliarde de euro pentru următorii 12 ani

5 Iunie 2024
69 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Parlamentul Norvegiei a aprobat în unanimitate majorarea bugetului pentru apărare cu 600 de miliarde de coroane norvegiene (echivalentul a aproximativ 52 de miliarde de euro) pentru următorii 12 ani, conform informațiilor oferite de guvernul din Oslo, citat de agenția DPA.

Partidele au exprimat, de asemenea, susținerea pentru un supliment de 11 miliarde de coroane la această sumă. Prim-ministrul Jonas Gahr Store a caracterizat modificările aduse de legislativ planurilor de apărare drept "istorice". „Este un semnal important către aliaţii noştri şi către alţii că Norvegia este unită pentru întărirea apărării”, a declarat el, subliniind că este prima dată când toate partidele parlamentare sunt de acord în acest domeniu.

Inițial, guvernul propusese achiziționarea a cinci submarine în luna aprilie. Parlamentul a adăugat un al șaselea submarin, precum și un sistem de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune. Norvegia intenționează să aloce până în anul 2036 3% din produsul intern brut pentru apărare, depășind astfel nivelul de 2% din PIB cerut în prezent de NATO. Noua strategie de apărare urmează să fie aprobată pe data de 11 iunie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1357 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004975 (s)