News Flash:

O veste bună pentru timișoreni

La câțiva pași de Bulevardul Republicii se vor amenaja noi locuri de parcare

2 August 2023
215 Vizualizari | 0 Comentarii

O mică străduță închisă, situată în apropierea Bulevardului Republicii, va deveni o sursă nesperată de locuri de parcare pentru șoferii care doresc să își lase automobilele în această zonă. Această străduță se afla în domeniul public, însă fusese ilegal îngrădită de locatarii unui bloc situat pe Bulevardul Republicii, fără a avea autorizație în acest sens. Cu toate acestea, cererea de suspendare a intervenției, depusă de asociația locatarilor, a fost respinsă de către instanță.

Echipa Primăriei a intervenit cu hotărâre marți, pe strada Paris, în colț cu Bulevardul Republicii, pentru a desființa îngrădirea ilegală din această zonă centrală a orașului. În urma acestei acțiuni, zona a revenit în domeniul public și va putea fi folosită de toți șoferii ca locuri de parcare, a anunțat municipalitatea.

”Primăria Municipiului Timișoara a demarat astăzi (n.r. Marți) acțiunea de desființare a construcțiilor ilegale amplasate pe domeniul public, pe terenul aferent imobilului de pe Bulevardul Republicii, nr. 10 (colț cu strada Paris), chiar în zona centrală a orașului. Terenul a făcut și face parte din domeniul public al Municipiului Timișoara. Locuitorii din imobilul aferent au construit, fără drept și autorizație un gard împrejmuitor și porți de acces, transformând ilegal domeniul public în parcare privată”, potrivit primăriei.


Problema acelei zone este una mai veche, și în anul 2022, Primarul Municipiului Timișoara a emis o Dispoziție prin care s-a dispus desființarea pe cale administrativă a construcțiilor ilegale de pe terenul Asociației de Proprietari de pe strada Republicii, numărul 10. Cu toate acestea, reprezentanții Asociației nu au pus în aplicare dispoziția și au contestat-o în instanță, cerând suspendarea ei. În luna iunie 2023, Tribunalul Timiș a respins cererea de suspendare formulată de Asociația de Proprietari.

Ca urmare a hotărârii instanței, Primăria Municipiului Timișoara a luat măsuri pentru aplicarea prevederilor dispoziției, privind desființarea construcțiilor ilegale de pe terenul menționat. Cheltuielile pentru această desființare vor fi suportate de către Asociația de Proprietari.

”Acest spațiu va fi predat către TIMPARK, în vederea amenajării unei parcări publice, atât de necesare în zona centrală și în vecinătatea Spitalului de copii.”, mai precizează cei de la primărie.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005937 (s)