News Flash:

S-au luat măsuri

Gardul construit ilegal pe domeniul public de pe Bulevardul Republicii a fost demolat

2 August 2023
170 Vizualizari | 0 Comentarii

În centrul Timișoarei, autoritățile au procedat la demolarea unui gard construit ilegal pe domeniul public. Terenul, situat pe Bulevardul Republicii, colț cu strada Paris, fusese încadrat în spațiul public, dar locatarii imobilului cu numărul 10 au îngrădit abuziv zona și au transformat-o într-o parcare privată. Autoritățile au intervenit pentru a restabili dreptul de acces și utilizare a spațiului public pentru toți cetățenii.

„Terenul a făcut și face parte din domeniul public al municipiului Timișoara. Locuitorii din imobilul aferent au construit, fără drept și autorizație, un gard împrejmuitor și porți de acces, transformând ilegal domeniul public în parcare privată”, a declarat Primăria Timișoara.

Primarul Timișoarei a emis, încă din anul trecut, o dispoziție prin care locatarii de pe strada Republicii nr. 10 au fost notificați că trebuie să demoleze gardul construit ilegal. Cu toate acestea, Asociația de Proprietari din respectivul imobil a contestat în instanță actul administrativ, dar cererea lor a fost respinsă de către Tribunalul Timiș. Astfel, autoritățile au avut cale liberă pentru a interveni și a demola gardul neautorizat. Cheltuielile aferente acestei acțiuni vor fi suportate de către Asociația de Proprietari. Terenul eliberat va fi predat TimPark, care va amenaja o parcare publică, un aspect extrem de necesar în zona centrală a orașului și în apropierea Spitalului de Copii Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007807 (s)