News Flash:

Peste 3000 de arbori plantați în orașul de pe Bega, anul trecut

2023, anul în care Primăria Municipiului Timișoara a pus din nou un accent deosebit pe înverzirea orașului

4 Ianuarie 2024
141 Vizualizari | 0 Comentarii

În cursul anului 2023, Primăria Municipiului Timișoara a acordat o atenție deosebită procesului de înverzire a orașului. Prin realizarea unor noi plantări ce includ arbori, arbuști, plante perene și flori, atât în parcuri, pe bulevarde, cât și în curțile școlilor și grădinițelor, municipalitatea a contribuit la îmbunătățirea calității aerului în zonele unde copacii fuseseră tăiați în anii precedenți. În total, au fost plantați peste 3000 de arbori în diverse locații ale orașului.

„Am plantat în toate cartierele Timișoarei. Mă bucur că am reușit să intervenim în locuri emblematice pentru timișoreni, cum e Parcul Rozelor unde am avut cea mai mare campanie de plantare de trandafiri din ultimul deceniu, sau în Piața Bălcescu, unde am readus verdele. Le mulțumesc timișorenilor care s-au implicat în campania Primăriei și ne-au trimis locuri și străzi unde e nevoie de plantări. Continuăm și în 2024”, a precizat primarul Dominic Fritz.


În această primăvară, Piața Bălcescu din Timișoara va fi transformată într-un spațiu verde și vibrant, datorită eforturilor Primăriei, care a sădit peste 40 de arbori și arbuști, precum și peste 5.000 de plante perene reprezentând 60 de specii diferite. În plus, au fost create 3 covoare verzi, acoperind o suprafață de 900 de metri pătrați, și a fost implementat un sistem de irigare prin picurare, menit să mențină nivelul optim de umiditate în sol chiar și în perioadele secetoase.

În zona centrală a orașului și în Parcul Rozelor, echipele de horticultură au efectuat plantări care includ peste 214.000 de plante bienale, 1.100 de exemplare de Yucca și Homerocalis, precum și 700 de trandafiri. De asemenea, Calea Bogdăneștilor și Bulevardul Cetății au fost îmbogățite cu 940 de arbori. Primăria Timișoara a continuat eforturile de înverzire în toate cartierele, adăugând 1.985 de arbori. În colaborare cu comunitatea din Ciarda Roșie, s-au inclus în campania de plantare și Parcul 3 August și Școala 20.

În cadrul unui program-pilot, Primăria a început plantarea în curțile școlilor și grădinițelor. În total, au fost adăugați 142 de arbori (jugastru de Banat, frasini, arțari și alte specii) și peste 270 de arbuști. Amenajări cu plante perene, flori, gazon și trifoi au fost realizate la Grădinița PP 1, Grădinița PP 12, Grădinița PP 26, Grădinița PP 33, Grădinița PP 38, Școala Gimnazială 6, Școala Gimnazială 15, Școala Gimnazială 18, Școala Gimnazială 19, Școala Gimnazială 21 și Liceul de Artă „Ion Vidu”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006072 (s)