News Flash:

Atenție, timișoreni!

La Spitalul Clinic CF din Timișoara se pot face analize medicale gratuite

4 Ianuarie 2024
155 Vizualizari | 0 Comentarii

Pacienții din Timișoara au posibilitatea să beneficieze de analize medicale gratuite în 15 specialități diferite, acoperind astfel o gamă largă de investigații, la ambulatoriul Spitalului Clinic CF. Pentru a accesa aceste servicii, este necesar să dețină un bilet de trimitere eliberat de medicul de familie. Printre specialitățile disponibile se numără diabet zaharat și nutriție, cardiologie, ginecologie, medicină internă, chirurgie generală, urologie, ORL, ortopedie, pneumologie, dermatovenerologie, oftalmologie, neurologie, ortopedie, psihologie și psihiatrie, precum și imagistică.

Mai mult de 90% dintre consultațiile în regim ambulatoriu sunt gratuite pentru pacienții care prezintă un bilet de trimitere emis de medicul de familie. Pentru anul 2024, spitalul a încheiat un contract cu Casa Județeana de Asigurări de Sănătate Timiș.

„Se pot face acum inclusiv ecografii abdominale gratuite cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Am adus medici noi și am înființat un cabinet nou, cel de ortopedie. Îmi doresc ca în 2024 să continuăm dezvoltarea Ambulatoriului Integrat și să facem cunoscute serviciile pe care le oferim în cadrul acestuia, pentru a atrage cât mai mulți pacienți”, a precizat Stela Iurciuc, managerul Spitalului Clinic CF Timișoara.


Programările pentru consultații gratuite în ambulatoriul spitalului pot fi făcute de luni până vineri, în intervalul orar 8-16, la numărul de telefon 0742.892.352. Orarul cabinetelor de specialitate este disponibil aici.

Printre investigațiile pe care le oferă Spitalul CF se numără:

Cardiologie: consult și control cardiologic, electrocardiogramă, ecografie transtoracică, Holter ECG/24h, monitorizarea tensiunii arteriale 24h, cuantificarea rigidității arteriale, consiliere prevenție boli cardiovasculare.
Dermatologie: dermatoscopie, recoltare material bioptic, electrochirurgie, tratament chirurgical al leziunilor, electrocauterizare.
Diabet, Nutriție și Boli Metabolice: consiliere nutrițională, evaluare, diagnostic, teste de sensibilitate, indice gleznă braț, recomandări medicale, monitorizare, efectuare hemoglobina glicozilată.
Pneumologie: consult pneumologic, spirometrie, somnologie, aerosoloterapie.
Ginecologie: consult ginecologic, ecografie, teste de specialitate, monitorizare de sarcină.
Neurologie: testare forță musculară, teste de sensibilitate, testare memorie, evaluare cognitivă pentru persoanele cu demență, scala UPDRS – pentru pacienții cu Parkinson.
Oftalmologie: determinare dioptrii, fund de ochi, ecografie oculară, tomografie oculară – OCT, determinare tensiune intraoculară, perimetrie computerizată, dezobstrucții canale lacrimale, injecții intravitreene.
ORL: consulturi ORL, audiometrie, timpanometrie, videoendoscopie nazală și laringiană rigidă și flexibilă, spălături auriculare, cauterizări mucoasă nazală cu radiofrecvență, cauterizare în sângerări nazale.
Psihiatrie: consult psihiatric, consult control, eliberare referat și adeverință medicală, teste clinice (SCOR GAFS, MMSE), consiliere psihiatrică specifică și familială, psihoterapie.
Urologie: consulturi de specialitate, ecografie aparat urinar, ecografie testiculară și peniană, consultații infertilitate și tulburări de dinamică sexuală, recoltare secreție uretrală, montare sondă uretro-vezicală.
Chirurgie: consulturi chirurgicale, intervenții de mică chirurgie.
Ortopedie: consult ortopedic, infiltrări tratament, imobilizări, mică chirurgie ortopedică.
Medicină internă: ecografie abdominală gratuită cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist, consult de specialitate, ecografie generală.
Psihologie: evaluare psihologică, consiliere psihologică, psihoterapie cognitivă comportamentală.
Radiologie: investigații gratuite de Computer Tomograf.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005186 (s)