News Flash:

Timișoreni, o veste bună!

La Timișoara vor ajunge, până la sfârșitul anului, încă 17 tramvaie moderne

3 Ianuarie 2024
133 Vizualizari | 0 Comentarii


Până la finalul anului, Timișoara va beneficia de încă 17 tramvaie moderne și de mari dimensiuni, fabricate în Turcia, conform unui nou contract semnat între Primăria Timișoara și compania Bozankaya, producătorul turc de tramvaie. Aceste tramvaie, cu o lungime de aproximativ 30 de metri, vor avea o capacitate totală de transport de 251 de locuri, podea complet coborâtă și sistem de aer condiționat.

 Valoarea totală a achiziției este de aproximativ 33 milioane de euro, adică 1,9 milioane de euro pentru fiecare tramvai. Potrivit contractului, toate cele 17 tramvaie vor fi livrate în Timișoara până la sfârșitul anului 2024. Aceste vehicule, achiziționate din fonduri europene prin PNRR, vor avea o schemă de culori diferită față de cele anterioare, fiind livrate în galben și negru în loc de culoarea mov.

„Suntem bucuroși să continuăm colaborarea cu Primăria Timișoara. Tramvaiul cu baterie produs de Bozankaya este un vehicul de înaltă calitate, alimentat cu baterie, care reprezintă o opțiune mai prietenoasă cu mediul în comparație cu tramvaiele obișnuite diesel sau electrice. Nu în ultimul rând, este echipat cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv motoare eficiente din punct de vedere energetic și sisteme de climatizare”, a afirmat Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya.

Conform producătorului turc, tramvaiele au capacitatea de a funcționa autonom, utilizând energia bateriilor, fără a fi conectate la rețeaua electrică, pe o distanță de până la 70 de kilometri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005731 (s)