News Flash:

Primăria Timișoara a început demersurile necesare colectării selective a deșeurilor

A fost lansată licitația pentru înființarea marelui centru de aport voluntar în Timișoara

3 Ianuarie 2024
141 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara a inițiat procesul de licitație pentru realizarea studiilor necesare înființării unui centru de aport voluntar de mari dimensiuni. Centrul, ce va acoperi o suprafață de 25.000 de metri pătrați, este destinat colectării selective a deșeurilor și va fi situat în partea de sud a orașului, pe strada Ovidiu Cotruș, în apropierea stației de sortare și transfer a deșeurilor. Aici, vor fi aduse deșeurile menajere care nu pot fi colectate prin sistemul „door-to-door”, incluzând deșeurile reciclabile și biodeșeurile care nu pot fi introduse în pubelele individuale.

„Centrul integrat de colectare separată prin aport voluntar destinat aglomerării urbane municipiul Timișoara, oferă soluții pentru colectarea mai multor tipuri de deșeuri provenite din gospodăriile populației și îndeplinește funcția de preluare și colectare separată a deșeurilor reciclabile, a biodeşeurilor şi a fluxurilor speciale de deşeuri, care nu pot fi colectate în pubelele individuale și nu trebuie să ajungă la depozitare finală, în vederea reciclării și pregătirii pentru reutilizare, precum și a reutilizării directe a unor obiecte, bunuri și materiale”, se arată în tema de proiectare ce însoțește licitația.


Valoarea estimată a studiilor pentru înființarea centrului de aport voluntar de mari dimensiuni în Timișoara este de 260.000 de lei. Firma câștigătoare a contractului va avea la dispoziție 60 de zile pentru a finaliza aceste studii. Ofertele pot fi depuse până în data de 5 februarie. În 2023, Primăria Timișoara a inițiat o licitație similară pentru studiile necesare amplasării a trei centre de aport voluntar în oraș, însă de dimensiuni mai mici. Acestea vor fi situate pe strada Dorobanților, Aleea Pădurea Verde și Calea Moșniței, iar valoarea estimată a întocmirii documentelor tehnice este de 236.000 de lei. Firmele interesate pot depune oferte până în data de 15 ianuarie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006987 (s)