News Flash:

Inspectorii ITM în acțiune

121 de sancţiuni contravenţionale, aplicate inspectorii ITM Timiș în domeniul construcțiilor

10 Aprilie 2024
77 Vizualizari | 0 Comentarii


În perioada 01.04.2024 – 05.04.2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiș, sub coordonarea Inspecţiei Muncii București, a derulat Campania naţională pentru verificarea respectării prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii din domeniile „construcții clădiri” – cod CAEN 41, „lucrări de geniu civil” – cod CAEN 42 și „lucrări speciale de construcții” – cod CAEN 43.

Obiectivele acestei campanii au fost identificarea și verificarea agenților economici activi în aceste domenii, precum și creșterea gradului de conștientizare al angajatorilor și lucrătorilor în ceea ce privește respectarea prevederilor legale legate de relațiile de muncă și de securitatea și sănătatea în muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Timiș au efectuat un total de 48 de controale.

Au fost aplicate 121 de sancțiuni contravenționale, constând în 22 de amenzi în valoare totală de 399.000 de lei și 99 de avertismente.

Din totalul sumei amenzilor, 323.000 de lei au fost aplicate pentru 16 persoane care lucrau fără forme legale de angajare.

În plus, au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate în timpul controalelor, care au inclus: neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, primirea la muncă a persoanelor cu contractul suspendat, nerespectarea registrului de evidență a salariaților, nepurtarea echipamentului individual de protecție, neefectuarea instruirii lucrătorilor și alte nereguli legate de securitatea și sănătatea în muncă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005648 (s)