News Flash:

Control la cantina unui liceu din Timișoara

OPC Timiș a închis cantina Liceului Silvic

19 Martie 2024
70 Vizualizari | 0 Comentarii


După primirea unei reclamații, Oficiul pentru Protecția Consumatorilor (OPC) Timiș a efectuat un control la cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură „Casa Verde” din Timișoara. În urma verificărilor efectuate, OPC Timiș a constatat o serie de nereguli grave, ceea ce a condus la decizia de închidere a cantinei.

Inspectorii OPC Timiș au descoperit mai multe probleme în timpul controlului, printre care produse expirate, prezenta excrementelor de rozătoare și condiții necorespunzătoare de igienă, incluzând o cantitate semnificativă de mizerie în locație.

„Abateri constatate: au fost identificate materii prime cu data limită de consum depășită (expirate), stare termică schimbată; agregate frig neigienizate, cu depuneri de gheață și materii prime fără ambalaje originale și fără elemente de identificare; nu se monitorizează temperatura la spațiile frig, tavan și pereți cu exfoliere de zugrăveală ca urmare a infiltrațiilor; excremente de rozătoare în blocul alimentar; cuptoare și vesele neigienizate corespunzător și strat de grăsime arsă; în spațiul de depozitare veselă excremente de rozătoare; în lista meniu nu se menționează produsele cu potențial alergen”, a transmis OPC Timiș.

Prin urmare, instituția a impus o amendă în cuantum de 15.000 lei și a emis un avertisment. De asemenea, s-a decis suspendarea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor identificate și retragerea definitivă de pe piață a produselor neconforme.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005668 (s)