News Flash:

Seful Serviciului de Medicina Legala Constanta, care a dat aviz negativ expertizei in cazul lui Becali, reclamat la Parchet

15 Iunie 2014
689 Vizualizari | 0 Comentarii
Seful Serviciului de Medicina Legala (SML) Constanta, Mihai Onciu, care a dat aviz negativ expertizei in cazul lui Becali, considerand-o "exagerata in ceea ce priveste gravitatea bolii", a fost reclamat la Parchet de catre Consiliul Superior de Medicina Legala, fiind acuzat de uzurparea functiei.
Consiliul Superior de Medicina Legala (CSML) a depus recent o sesizare la Parchetul Judecatoriei Constanta impotriva medicului Mihai Onciu, pe care il acuza de savarsirea infractiunii de uzurpare a functiei si de faptul ca nu respecta legislatia medico-legala in vigoare, pentru ca ar fi facut aprecieri personale, remise Tribunalului Constanta prin adresa de inaintare a raportului de expertiza medico-legala in cazul lui Gigi Becali, aprecieri de natura sa influenteze modul de interpretare a concluziilor de catre instanta.
Medicul a considerat ca expertiza realizata la Serviciul de Medicina Legala Constanta era exagerata sub aspectul gravitatii bolii si i-a dat aviz negativ, cu recomandare de avizare la Comisia de Avizare si Control a actelor medico-legale a INML "Mina Minovici" din Bucuresti.
"In expertiza era exagerat stadiul de evolutie al bolii. Se spunea ca boala este foarte grava si necesita tratament chirurgical urgent, fara de care nu poate sa suporte regimul de detentie. Am apreciat ca fiind exagerat stadiul bolii si nu am autorizat-o. Orice expertiza este avizata de medicul sef. Am recomandat ca aceasta sa fie avizata de o institutie de deasupra comisiei si deasupra mea, care este la nivelul INML. Eu am recomandat, dar instanta a considerat ca nu a mai fost necesara trimiterea catre INML", a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX, seful Serviciului de Medicina Legala Constanta, Mihai Onciu. Mediafax.ro

medicina legala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0755 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016616 (s)