News Flash:

Fonduri suplimentate pentru SMURD la Hunedoara

11 Decembrie 2016
1036 Vizualizari | 0 Comentarii
smurd22
Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara va achita, de la 1 ianuarie 2017, o cotizatie de 3 lei pentru fiecare locuitor, mai mult cu 50% fata de ceea ce s-a platit pana acum, in vederea sustinerii activitatii Asociatiei Salvital, care gestioneaza functionarea Serviciului SMURD in judet. 
Decizia a fost luata vineri de consilierii judeteni, sumele de bani suplimentare urmand sa fie utilizate pentru acoperirea cheltuielilor de functionare a modulelor SMURD, dar si pentru majorarea salariilor paramedicilor SMURD, veniturile acestora fiind in prezent sub 1.700 de lei pe luna. 
'Cotizatia de pana acum nu acoperea toate cheltuielile. Nici actuala majorare nu va acoperi toate diferentele, pentru ca mai este nevoie de bani pentru investitii, astfel incat masinile (ambulantele, n.r.) sa functioneze ireprosabil, in beneficiul cetatenilor judetului Hunedoara', a declarat, la finalul sedintei, presedintele CJ Hunedoara, Laurentiu Nistor. 
Directorul delegat al Asociatiei Salvital Hunedoara, Andrei Mihut, a mentionat ca din sumele suplimentare de bani ce vor rezulta pentru bugetul pe anul viitor se vor crea premisele pentru majorarea 'substantiala' a salariilor paramedicilor, pentru continuarea programelor de formare profesionala, innoirea parcului auto si cumpararea de echipamente de protectia muncii. 
Potrivit directorului delegat, salariul unui paramedic angajat la Asociatia Salvital ajunge, in medie, la 1644 lei net, fara ore suplimentare, in timp ce un paramedic incadrat in structurile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) are un venit aproape dublu fata de colegul sau. 
'Dorim sa facem o majorare substantiala a salariilor, astfel incat sa diminuam diferentele intre un paramedic angajat la Salvital si unul angajat la ISU. Cei de la ISU au o salarizare aproape dubla fata de angajatii de la Salvital', a spus Mihut. 
Asociatia Salvital se ocupa de gestionarea activitatii SMURD in judetul Hunedoara, veniturile acesteia fiind constituite din cotizatiile membrilor sai, in cea mai mare parte acestia fiind institutii publice, ca primarii, spitale si organizatii sindicale. CJ Hunedoara este principalul cotizant la bugetul Salvital, in acest an achitand fonduri totale de 1,38 milioane lei, suma in care este inclusa contributia de 643.000 de lei pe acest an si restantele din anii trecuti. 
Asociatia Salvital are angajati 80 de paramedici, care isi desfasoara activitatea in sapte module distribuite pe intreg teritoriul judetului Hunedoara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004999 (s)