News Flash:

Anunt important facut de primarul Resitei, Ioan Popa

9 Decembrie 2016
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
Ioan Popa resita
Datoria publica a Resitei a scazut, in circa sase luni, aproape la jumatate, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, primarul municipiului, Ioan Popa. 
'Daca in luna decembrie 2015, arieratele se ridicau la peste 9 milioane de lei, acestea s-au mentinut, in jurul acestei sume, pana in luna iunie, inclusiv. De atunci si pana in noiembrie, deci in mai putin de sase luni, am reusit sa scadem suma, pana la valoarea de 5,6 milioane lei. Din totalul datoriilor pe care le are Primaria Resita, mai bine de 3 milioane sunt la firma care asigura transportul in comun, pentru abonamentele gratuite acordate de administratia precedenta, in special persoanelor varstnice, dar neachitate. Aceasta micsorare a datoriilor a fost posibila prin economiile pe care am reusit sa le facem, inchizand tot felul de scurgeri din bugetul Primariei Resita', a afirmat edilul. 
Mai exact, din cele 5,6 milioane, 3,5 milioane lei reprezinta arierate, adica datorii mai vechi de trei luni. Prin rectificarea de buget, Primariei Resita i s-au mai alocat de la Guvern, in aceste zile, cinci milioane lei, iar de la Consiliul Judetean Caras-Severin, municipalitatea asteapta alte 500 de mii de lei. 

Ioan Popa a reamintit pensionarilor, carora li s-au taiat abonamentele pentru transportul in comun, ca masura a fost una necesara, pentru a putea plati datoriile si a anuntat ca, odata ce transportul va reveni in administrarea Primariei Resita, pensionarii si elevii vor avea iarasi gratuitate. 
'In august 2017, Primaria va prelua transportul in comun, deoarece expira contractul cu firma actuala. Atunci, toti pensionarii vor beneficia de transport gratuit, asa cum se intampla in mai multe orase civilizate. Interesant este faptul ca nimeni nu a ridicat pana acum problema transportului gratuit la copii. Oare de ce? Pentru ca ei nu erau votanti? Nu mi se pare normal. In plus, desi persoanele varstnice au beneficiat de gratuitate, acesti bani nu au fost platiti firmei de catre municipalitate, asa incat noi am preluat administratia cu datorii', a afirmat Popa. AGERPRES

ioan popa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005385 (s)