News Flash:

Ce boli trateaza si previne usturoiul consumat pe stomacul gol

20 Decembrie 2015
329 Vizualizari | 0 Comentarii
usturoi gol
Usturoiul consumat pe stomacul gol este un puternic antibiotic natural. De ce este mai eficient atunci cand il mananci inainte de micul dejun? Pentru ca bacteriile sunt supraexpuse dimineata, astfel incat acestea nu se pot apara impotriva puterii sale extraordinare.



“Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”, explica medicul nutritionist Corina Zugravu, potrivit doctorulzilei.ro.



Allicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive. La fumatori, usturoiul usureaza expectoratia, fluidizind secretiile datorate excesului de tutun si s-ar parea ca reduce efectele negative ale nicotinei. Mincat pe piine, ajuta la scaderea zaharului in organism.



Usturoiul este considerat unul dintre cele mai puternice alimente detoxifiante. Te poate scapa de paraziti si viermi intestinali si previne boli precum tifos, diabet, depresie si unele tipuri de cancer.



Persoanele care sunt alergice la usturoi nu ar trebui sa il consume crud si daca observa iritatii pe piele, dureri de cap sau cresterea temperaturii, sa nu il mai consume deloc. Unele studii au aratat ca usturoiul poate avea efecte secundare in cazul celor care iau medicamente pentru tratatrea HIV/SIDA.

Usturoiul poate fi gasit si sub forma de praf, granule sau deshidratat, insa consumat in stare naturala, crud, este cel mai sanatos. Nutritionistii recomanda sa fie zdrobit si consumat dupa cinci-zece minute, intrucat, spre deosebire de alte plante sau legume, prin oxidare se activeaza principiile active.



In ceea ce priveste cantitatea, niciodata nu este prea mult. “Pentru a beneficia de efectele pozitive, se recomanda cel putin o capatana de usturoi pe zi. Respiratia urat mirositoare sau mirosul specific al transpiratiei sunt efecte adverse minore in comparatie cu beneficiile. Pentru ca poate fi mai greu de digerat, se recomanda scoaterea partii din mijloc, mai iute, sau invelirea lui in folie de aluminiu si coacerea timp de 10-15 minute, fara degradarea substantelor”, recomanda nutritionistul Corina Zugravu.



Pentru tuberculoza mananca o capatana de usturoi pe zi. Daca ai probleme cu bronhiile, poti prepara o infuzie speciala. Ai nevoie de 200g de usturoi, 700g de zahar rafinat si 1000g de apa. Fierbe apa cu usturoiul si adauga apoi zaharul. Bea trei linguri din infuzie zilnic.



Pentru bronsita incearca urmatorul remediu: intr-o sticla de un litru se pune o treime usturoi pisat bine si doua treimi alcool. Se tine la macerat 15 zile. Se consuma sub forma de picaturi. Se incepe cura cu trei picaturi intr-un pahar cu apa calda, baut dimineata pe stomacul gol. Se creste doza in fiecare zi cu cite o picatura pina se ajunge la 25 de picaturi si apoi se scade zilnic cite o picatura pina se ajunge la trei picaturi.



Pentru o buna circulatie: 400 g de usturoi pisat se pun intr-un vas cu o jumatate de litru de rachiu de cidru. Se lasa la macerat 15 zile intr-un loc insorit si se agita in fiecare zi. Se filtreaza. Se iau cite 20 de picaturi, de doua ori pe zi, dizolvate in putina apa.



Pentru intarirea imunitatii, pentru o stare generala mai buna, pentru prevenirea diferitelor infectii, este de ajutor cura anuala cu usturoi. Dureaza trei saptamini si consta in administrarea de dimineata, pe stomacul gol, a sucului obtinut prin mixarea a trei catei de usturoi, fara sa se manince nimic pina la ora prinzului.

usturoiul stomacul gol antibiotic natural micul dejun dimineata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 35 queries | Mysql time :0.031508 (s)