News Flash:

Zeci de politisti din Hunedoara au cerut sa iasa la pensie anul acesta, jumatate in ultimele zile

5 August 2017
926 Vizualizari | 0 Comentarii
politie21
Un numar de 70 de politisti din judetul Hunedoara au cerut sa iasa la pensie in acest an, aproape jumatate dintre solicitari provenind de la ofiteri sau agenti de politie care au decis sa paraseasca sistemul in primele zile din luna august, respectiv in perioada 31 iulie-2 august, releva datele statistice ale Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Hunedoara. 
"In judetul Hunedoara este o dinamica negativa de personal ca urmare a pensionarilor. Pana la data de 31 iulie am avut 34 de iesiri din sistem (ca urmare a pensionarii n.r.). Din 31 iulie pana pe 2 august au fost 36 de solicitari", a declarat, vineri, inspectorul sef al IPJ Hunedoara, comisarul sef Liviu Dumitru. 
Dintre cei 36 de politisti care au depus cereri de iesire la pensie in perioada 31 iulie-2 august, opt persoane sunt ofiteri, cinci dintre acestia indeplinind functii de conducere. 
Potrivit sursei citate, necesarul de personal din cadrul IPJ Hunedoara este acoperit in proportie de 84%, deficitul fiind de 234 de politisti. 
"Sunt 234 de functii vacante, la data de 2 august. Procentul de ocupare este in jur de 84%. In evaluarile pe care le-am facut cu toate structurile, am decis ca se vor face eforturi pentru suplinirea lipsei celor care au iesit la pensie prin prioritizarea activitatilor, cresterea numarului de ore, regandirea unor fluxuri de activitati, colaborarea cu alte structuri de aplicare a legii, cum ar fi Jandarmeria sau Politia Locala", a aratat seful IPJ Hunedoara. 
Anul acesta, in cadrul IPJ Hunedoara au fost incadrati 16 politisti, dintre care patru sunt ofiteri. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1346 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006147 (s)