News Flash:

LOVITURA pentru soferi! Polita RCA...

4 August 2017
1080 Vizualizari | 0 Comentarii
rca2
Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania a trimis un comunicat in care a explicat care sunt lucrurile pe care romanii trebuie sa le stie despre noua legislatie RCA.

Sistemul Bonus-Malus

Conform noului sistem Bonus-Malus, la innoirea politei RCA, soferii disciplinati in trafic pot primi reduceri de pana la 50%, in timp ce soferii care au produs accidente rutiere vor fi penalizati, suportand o majorare a costului politei RCA de pana la 180%. 

O alta modificare importanta vizeaza aplicarea sistemului Bonus/ Malus: pentru persoanele fizice se va aplica aceeasi clasa de Bonus, respectiv Malus – “cea mai favorabila” - pentru toate masinile pe care le detine. Schimbarea este ca se va lua in calcul proprietarul, nu masina. 

Decontarea directa

Pana la 1 octombrie, asiguratorii vor incheia un acord de reglementare a decontarii directe, pe care o vor oferta obligatoriu, la un cost suplimentar, optiunea cumpararii acesteia revenind clientului. 

Decontarea directa presupune ca reparatia sa fie platita de catre asiguratorul RCA al pagubitului, care isi va recupera prejudiciul de la asiguratorul soferului vinovat.

Reduceri de prima pentru persoane cu deficiente locomotorii

In premiera, sistemul de corectare a tarifului de prima va permite acordarea de catre asiguratori a unor reduceri persoanelor cu deficiente locomotorii.



Constatarea prejudiciilor

Termenul pentru constatarea prejudiciilor de catre asiguratorul RCA a fost redus la trei zile lucratoare.

Modul de realizare a reparatiei

Odata cu noul cadru legal, societatile de asigurare vor fi obligate sa mentioneze pe procesul verbal dreptul persoanei prejudiciate de a se adresa oricarei unitati reparatoare.

legislatie rca sistemul bonus-malus decontarea directa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005581 (s)