News Flash:

Patru politisti, in greva foamei

4 August 2017
991 Vizualizari | 0 Comentarii
polityia locala1
Un numar de patru politisti au intrat in greva foamei, ca forma de protest din cauza finantarii necorespunzatoare a sistemului de ordine publica, dar si in urma suprasolicitarii fizice si psihice cauzate de deficitul de personal, potrivit Sindicatului National al Politistilor (SNP).
Doi dintre politistii care au ales aceasta forma de protest sunt angajati in cadrul IPJ Arges. Ei au ales sa intre in refuz de hrana, la locul de munca si la domiciliu, pentru a atrage atentia factorilor responsabili asupra problemelor grave cu care se confrunta politistii si personalul contractual din MAI, precizeaza sursa citata.
Anterior, alti doi oameni ai legii au intrat in greva foamei. Unul dintre ei, Cristi Rada, este angajat in cadrul IPJ Gorj. El se afla in localitatea de domiciliu si se prezinta la programul de lucru, conform planificarii.
De asemenea, presedintele Biroului teritorial SNP Arges - Cecilia Marilena Tatia a apelat la aceasta forma de protest. Ea se afla, din 1 august, alternativ, in fata sediului Guvernului Romanei si in fata sediului MAI din Bucuresti. Tatia a protestat, joi, si in fata Ministerului Muncii.
„Revendicarile lor sunt specifice activitatii noastre sindicale si au fost prezentate, de catre FSNPPC/SNPPC, in scris, inca de la inceputul acestui an, tuturor factorilor decidenti ai statului, pentru a fi rezolvate in raport cu interesul social si cu drepturile angajatilor MAI: finantarea necorespunzatoare a sistemului de ordine publica; logistica deficitara a politistilor din structurile operative, care nu asigura corespunzator protectia fizica a acestora (veste antiglont/antiinjunghiere, arme neletale pentru imobilizare si autoaparare etc.) si diminueaza capacitatea de interventie in situatiile ce impun aplicarea legii si protejarea cetatenilor; suprasolicitarea fizica si psihica a politistilor din cauza deficitului de personal; salarizarea necorespunzatoare, raportata la riscurile profesionale si la nevoile de trai; necesitatea imbunatatirii cadrului juridic care reglementeaza atat faptele de ultraj impotriva politistului, cat si uzul de arma si protectia juridica a omului legii; reactia ineficienta a factorilor responsabili, si in special a MAI, ca urmare a solicitarilor noastre de rezolvare a neajunsurilor enumerate”, precizeaza reprezentantii sindicatului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004751 (s)