News Flash:

Salvamontistii hunedoreni se asteapta la o crestere a numarului de turisti care vin in Retezat ca urmare a temperaturilor crescute

5 August 2017
861 Vizualizari | 0 Comentarii
lacuri glaciare muntii retezat
Salvamontistii din judetul Hunedoara se asteapta la o crestere importanta a turistilor care vor urca in Masivul Retezat, la acest sfarsit de saptamana, alungati din orase de canicula. 
Turistii sunt sfatuiti sa-si aleaga trasee mai scurte pentru a putea face fata efortului la temperaturile de afara. De asemenea, se recomanda ca oamenii sa aiba asupra lor apa de baut, sa-si acopere capul si sa se imbrace lejer. 
"Vor veni foarte multi turisti sa se racoreasca in Retezat, dar trebuie spus ca in zona de creasta soarele este la fel de puternic ca la ses. De aceea, ii sfatuim pe turisti sa aiba la ei apa, sa se imbrace lejer, dar sa puna in rucsac si un echipament de ploaie si vant. De asemenea, trebuie sa aiba capul acoperit pentru a preveni insolatia. Recomandam trasee mai scurte, deoarece, la temperaturi ridicate, efortul pe traseele lungi poate duce la deshidratare si la alte probleme de sanatate", a declarat vineri, pentru AGERPRES, seful Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 
Potrivit acestuia, in zona lacului Bucura sunt montate deja peste o suta de corturi, mai mult de 150 de corturi fiind amplasate si in locurile de campare de la Poiana Pelegii, lacul Zanoaga, cabana Pietrele si Stana de Rau. 
"Este un numar apreciabil de turisti, dar apreciem ca in weekend numarul lor se va tripla pentru ca accesul cu masina este destul de usor pana la Poiana Pelegii", a spus Bodean. 
Salvamontistii hunedoreni vor mai fi mobilizati, sambata, si la asigurarea primului ajutor in cazul a doua competitii sportive care vor avea lor in Retezat. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006246 (s)