News Flash:

Zeci de liceeni de elita din Romania si Republica Moldova si-au dat intalnire la Timisoara, la Youth Elite

4 Septembrie 2018
804 Vizualizari | 0 Comentarii
UVT

Universitatea de Vest Timisoara (UVT) este, incepand de marti, gazda liceenilor de elita, de clasa a XII-a, din Romania si Republica Moldova, in cadrul celei de-a doua editii a Youth Elite, care isi propune sa-i ajute pe tineri sa isi aleaga viitoarea cariera. 

"Tinerii elevi olimpici participanti in acest proiect sunt cei mai buni dintre cei buni. Au nevoie de sprijinul nostru si de al partenerilor nostri din mediul socio-economic pentru a se dezvolta la potential maxim si pentru a valorifica tot ceea ce au invatat pana in prezent. Atat orientarea in cariera, prin intermediul platformei YTM.ro, cat si interactiunea cu viitorii angajatori din Timisoara pot reduce semnificativ riscul ca elevii foarte buni din Romania sa isi rateze viitorul, pentru ca nu au ales meseria potrivita", a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, cu prilejul lansarii Youth Elite. 

In proiect sunt cuprinsi 60 de elevi olimpici sau cu rezultate remarcabile, iar editia din acest an a Youth Elite a reusit sa creasca substantial, atat ca numar de elevi participanti, cat si ca activitati si parteneri, numarul acestora ajungand la 15 companii implicate. 

Pe parcursul celor noua zile ale proiectului, elevii au un program complex, vor face cunostinta cu Timisoara, se vor bucura de activitati practice cu impact social, vor cunoaste companii multinationale de renume, vor afla ce cariere li s-ar potrivi prin programe de orientare in cariera si discutii libere cu reprezentanti din domeniile real, uman, arte, medicina sau economic. 

La finalul acestei experiente, elevii vor avea ocazia sa-si lase amprenta asupra orasului, vor realiza mai multe proiecte cu impact pentru comunitate, dupa care vor putea participa la o licitatie, unde isi vor promova ideea. 

Initiatorii proiectului sunt UVT in parteneriat cu companii private, cu primaria si Consiliul Judetean Timis. AGERPRES


liceenilor youth elite
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007941 (s)