News Flash:

Institutul „Elie Wiesel”a reactionat la postarea lui Darius Valcov, cu elemente specifice nazismului

4 Septembrie 2018
736 Vizualizari | 0 Comentarii
valcov

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel" a reactionat luni la una dintre postarile publicate de Darius Valcov, gestul consilierului premierului fiind unul care poate "atrage dupa sine si incuraja totodata derapaje grave", avertizeaza acestia.
"Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania «Elie Wiesel» a luat la cunostinta, cu maxima ingrijorare, despre gestul pe care unul dintre consilierii premierului, Darius Valcov, l-a facut pe pagina sa de Facebook prin care il infatiseaza pe presedintele Klaus Iohannis in chip de Adolf Hitler folosind in postare si alte elemente specifice nazismului. Astfel de postari, facute de catre un demnitar al statului pot atrage dupa sine si incuraja totodata derapaje grave", transmite Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel", pe Facebook.

Membrii Institutului reamintesc ca promovarea, in spatiul public, a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intra sub incidenta Legii nr. 217/2015, pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii.

Pe pagina de Facebook a lui Darius Valcov a aparut duminica un filmulet in care FDGR este acuzat ca este continuatorul miscarii Grupul Etnic German, iar presedintele Iohannis apare cu o mustata si o tunsoare asemanatoare lui Adolf Hitler.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004868 (s)