News Flash:

Zece hoteluri de pe litoral, declasificate. Ministerul Turismului a retras stelele mai multor hoteluri si a dat amenzi

11 Iulie 2017
907 Vizualizari | 0 Comentarii
litoral
Ministerul Turismului a sanctionat cu amenda de 50.000 de lei si a retras certificatul de clasificare pentru zece hoteluri din judetul Constanta si unul din Caras Severin, din cauza mai multor „deficiente” constatate, precum instalatii sanitare uzate, potrivit unui comunicat transmis de institutie.
Sanctiunile si retragerile de certificat au vizat hotelurile National si Unirea din Mamaia, hotelul Banat din Olimp, hotelurile Clabucet, Romanta, Balea, Terra, Caraiman, Craiova si Slatina din Neptun, judetul Constanta si hotelul Cerna, Baile Herculane, din judetul Caras-Severin.
„La controalele efectuate s-au constatat numeroase deficiente printre care: fatada deteriorata, mobilier uzat fizic si moral, instalatii si obiecte sanitare din baile aferente spatiilor de cazare uzate si patate, mocheta holurilor de acces catre spatiile de cazare si cea din spatiile de cazare uzata si deteriorata, saltele uzate, deteriorate si patate, tamplaria, feroneria ferestrelor si usile spatiilor de cazare, uzate”, se arata in comunicat.
Ministerul Turismului precizeaza ca deficientele mentionate au fost consemnate si in procesele verbale intocmite in anii anteriori, masurile dispuse initial in acestea nefiind respectate.
Controalele reprezentantilor Directiei Control din cadrul Ministerului Turismului au fost realizate in perioada 05 – 10 iulie 2017.
„Conform O.G. nr. 2/ 2001, cap. IV, art. 31 privind caile de atac, impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii, reprezentantii unitatilor de cazare pot intocmi plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului verbal”, se precizeaza in comunicat.
Amenzi de aproape 80.000 de lei, date unitatilor de alimentatie de pe litoral
Inspectorii sanitar-veterinari si pentru siguranta alimentelor au dat, in saptamana 3 - 9 iulie, amenzi de aproape 80.000 de lei unitatilor de alimentatie de pe litoral si au retras de la comercializare peste 300 de kilograme de produse alimentare care nu puteau fi consumate.
Potrivit ANSVSA, in saptamana 3 - 9 iulie, medicii veterinari din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Constanta impreuna cu inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor delegati care activeaza in Comandamentul Sezon Estival 2017 au controlat unitatile de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare si comercializare a produselor alimentare.
Astfel, au fost verificate 235 de unitati localizate in cele sapte zone de interes turistic, respectiv Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia. Controalele s-au desfasurat in: 101 restaurante, 5 pizzerii, 22 de unitati tip fast-food, 6 braserii, 10 unitati tip bufet, 8 baruri, 7 cantine din tabere scolare, 1 pensiune, 54 de magazine alimentare, 4 cofetarii/patiserii, 8 laboratoare cofetarie patiserie, 2 rulote, 4 unitati comercializare produse congelate, 1 depozit alimentar, 1 toneta de inghetata si o autoutilitara.
In urma controalelor s-au constatat neconformitati cu privire la manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile de productie, etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, depozitarea in conditii necorespunzatoare a acestora, neanuntarea de catre operatorul economic a inceperii activitati supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, depasirea capacitatii de depozitare a produselor alimentare.
Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor au fost aplicate 36 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 77.600 de lei.
A fost emisa o ordonanta de suspendare temporara a activitatii pentru o pizzerie.
De asemenea, o sesizare primita la call center-ul ANSVSA a fost transmisa spre verificare inspectorilor aflati pe litoral. Pentru deficientele constatate, unitatea respectiva a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 4.000 de lei.
De asemenea, la solicitarea CJPC Constanta, o echipa de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat la doua unitati din Constanta, unde au dat o sanctiune contraventionala in valoare de 4.000 de lei si au retras de la comercializare 269 de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare. Mediafax.ro

ministerul turismului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005517 (s)