News Flash:

Ludovic Orban: Romania risca sa intre in criza

10 Iulie 2017
956 Vizualizari | 0 Comentarii
orban
Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, la o dezbatere cu reprezentantii mediului de afaceri, ca Romania risca sa intre in criza prin masurile propuse de Guvernul condus de Mihai Tudose.
Reprezentantii mediului de afaceri au criticat si ei masurile propuse de Executiv.
"Eu sunt foarte preocupat de calul care trage. Nicio societate nu se misca inainte fara oameni de afaceri, fara antreprenori. (...) Statul trebuie sa creeze o administratie prietenoasa, care sa nu fie o frana in calea initiativei individuale pe care o au oamenii, ci o trambulina. (...) Romania risca sa intre in criza si nu sunt un prooroc. Nu ai cum sa sustii cheltuieli publice asa cum sunt ele astazi, nu vorbesc despre cele care urmeaza a fi prognozate, nu ai cum, nu se poate, decat daca te indatorezi sau daca iei sapte piei de pe firme. Dar daca iei sapte piei de pe firme ce vor face firmele? O sa isi inchida portile, o sa apeleze la masuri din zona gri. Cei care au investit din alte tari isi vor cauta alte locatii sa investeasca, pentru ca asta este capitalul, intotdeauna cauta sa isi reduca costurile, sa isi maximizeze profitul", a afirmat Orban, la dezbaterea "SOS, mediul de afaceri in pericol!", organizata la Parlament.
El a admis ca in perioada in care PNL s-a aflat la guvernare au fost luate masuri favorabile mediului de afaceri, dupa care s-a recurs la cresterea "facturii sociale".
Orban a precizat ca in Romania Codul fiscal a fost modificat de aproape 250 de ori, in 27 de ani de tranzitie, iar aceste schimbari s-au realizat fara studiu de impact si fara consultarea mediului de afaceri.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006810 (s)