News Flash:

Tudose confirma existenta unui proiect care va bloca angajari in sistemul de stat, "dar cu exceptii"

10 Iulie 2017
974 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai tudose4
Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, ca Executivul vrea blocarea posturilor din administratia publica centrala, dar cu anumite exceptii, precizand ca va exista posibilitatea ca, pe baza de memorandum, ministrii sa poata sa faca angajari.
"Am vazut pe diverse surse ca blocam toatã administratia. Nu. Exista un proiect in acel Cod Administrativ care, da, va dori sa blocheze angajari in sistemul de stat, dar cu exceptii. Exceptiile prevazute in acel proiect fiind si la inaltii functionari publici , fiind si in anumite zone sensibile si avand si posibilitatea ca in orice moment ministrul de profil pe baza unui Memorandum justificat sa poata sa faca angajari pentru ca nu putem bloca orice angajare in conditiile in care, stiu eu, la o statie de pompieri, ca sa dau un exemplu, sau la un dispensar sau la o scoala se pensioneazã doi-trei oameni si nu mai angajeaza”, a declarat Mihai Tudose.
Premierul a mai spus ca scopul masurii este eficientizarea actului de administratie publica, precizand ca blocarea posturilor va permite efectuarea unei analize, deoarece "au crescut structuri si structulete pe peste tot".
"Dorim, asa cum am spus, sa creem un stat puternic in slujba cetateanului si prietenos cu cetateanul, bineinteles cu cetateanul onest", a mai spus Mihai Tudose.
Mediafax.ro

executivul blocarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1296 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006140 (s)