News Flash:

Vrancea: 70 de familii din Jitia, izolate dupa ce apele au distrus un podet

29 Iunie 2018
818 Vizualizari | 0 Comentarii
podet

Circa 70 de familii din Jitia, judetul Vrancea, au ramas izolate, la ele putandu-se ajunge doar pietonal, dupa ce apele au distrus un podet de pe drumul de acces catre localitate. La Buzau, pompierii intervin, vineri dimineata, pentru scoaterea apei din mai multe gospodarii, afectate fiind localitatile Cislau si Gheraseni.
Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Vrancea, Cristina Duta, DN 2 N, la km 53, a fost inchis temporar in localitatea Jitia din cauza aunui podet distrus de apa revarsata a raului Ramnicu Sarat.

Din aceasta cauza, accesul catre 70 de gospodarii aflate pe malul drept al raului se face pe o punte, doar pietonal, accesul cu masinile neputandu-se realiza.

In judetul Buzau, pompierii au intervenit in ultimele ore in localitatile Gheraseni si Cislau. La Cislau, apa stransa de pe versanti si care s-a revarsat in zonele locuite a intrat intr-o casa, intr-un beci si in 6 curti. Pompierii au fost ajutati sa scoata apa mai repede din case si gospodarii si de catre reprezentantii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta.  

La Gheraseni, continua actiunile pompierilor pentru scoaterea apei din gospadarii. 

In judetul Buzau, in ultimele trei zile au fost cantitati record de precipitatii, fiind depasite mediile lunare.

De exemplu, la statia de la Costomiru, hidrologii spun ca s-au strans in trei zile de ploi 118 litri pe metru patrat, in conditiile in care media lunara la Buzau este de 82 de litri pe metru patrat, pentru luna iunie.

Pe de alta parte, judetul Buzau, se confrunta cu o seceta pronuntata, iar ploile cazute in aceste zile nu au facut altceva decat sa acopere deficitul de apa din sol, mai spun hidrologii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004672 (s)