News Flash:

UBER interzisin Cluj-Napoca

28 Iunie 2018
796 Vizualizari | 0 Comentarii
uber

”Practicile de concurenta neloiala” desfasurate de Uber, constand in furnizarea de servicii in domeniul transportului, implicand transportul de persoane fara detinerea autorizatiilor legale, au fost interzise in Cluj-Napoca. Decizia Tribunalului Specializat Cluj nu este definitiva.
Potrivit hotararii Tribunalului Specializat Cluj adoptata miercuri, decizia va trebui publicata de Uber intr-un ziar de larga circulatie.

„Dispune incetarea si interzicerea practicilor de concurenta neloiala desfasurate de paratele SC Uber Systems Romania SRL si Rasier Operations B.V, constand in furnizarea de servicii in domeniul transportului, implicand transportul de persoane fara detinerea autorizatiilor legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotarari intr-un ziar de larga circulatie, pe cheltuiala paratelor. Obliga paratele la plata in favoarea intervenientilor a sumei de 60 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentand taxa judiciara de timbru. Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare”, se arata in documentul citat.

Potrivit unui comunicat al Asociatiei de Monitorizare Taxi Transilvania, care a deschis in 2016 un proces impotriva Uber la Cluj-Napoca, transmis, joi, dupa precizarile facute in speta Uber la nivel european prin decizia de la finalul anului 2017 a CJUE, „iata ca si instantele de judecata din Romania califica activitatea realizata de Uber ca fiind aceea a unui transportator care realizeaza activitati de transport fara detinerea de autorizatii legale in acest sens”.
Oficialii companiei Uber se declara dezamagiti de decizia Tribunalului Specializat Cluj, de interzicere a activitatii in Cluj-Napoca, si anunta ca vor depune apel, precizand, totodata, ca vor continua dialogul cu autoritatile si vor face pasi proactivi catre un model licentiat.

Potrivit unui comunicat al Uber Romania transmis, joi, corespondentului MEDIAFAX, este nevoie ca serviciile precum Uber sa fie reglementate.


„Sute de mii de oameni din Romania se bazeaza pe Uber pentru drumurile lor zilnice si mii de soferi castiga un venit suplimentar prin parteneriatul cu noi. Suntem foarte dezamagiti de aceasta decizie si vom face apel. Asa cum a declarat si noul nostru CEO, Dara, este nevoie ca serviciile precum Uber sa fie reglementate. Prin urmare, vom continua dialogul cu autoritatile, iar intre timp facem pasi proactivi catre un model licentiat”, arata oficialii Uber Romania in documentul citat.

Uber a intrat pe piata din Cluj-Napoca in august 2016.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1361 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004795 (s)