News Flash:

VIOLENTE la Kiev: Washingtonul il ameninta pe Viktor Ianukovici cu sanctiuni

21 Februarie 2014
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
Vicepresedintele american, Joe Biden, l-a avertizat, joi, pe presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, ca Statele Unite sunt dispuse sa adopte sanctiuni împotriva persoanelor responsabile de violentele din Kiev, care "trebuie sa înceteze", în opinia secretarului de Stat american John Kerry.
Biden a discutat la telefon cu presedintele ucrainean si "a spus clar ca Statele Unite sunt dispuse sa adopte sanctiuni împotriva guvernantilor responsabili de violente, a anuntat Casa Alba într-un comunicat.
Noi violente au avut loc joi, la Kiev, provocând moartea a cel putin 60 de persoane, potrivit opozitiei.
Într-un comunicat publicat în cursul serii, seful diplomatiei americane, John Kerry, a apreciat, la rândul sau, ca "violentele (trebuie) sa înceteze".
"Poporul ucrainean merita mai mult decât decesele lipsite de sens si suferinta de pe strazile unuia dintre cele mai admirabile orase ale Europei", a spus Kerry.
Joi, Casa Alba s-a aratat "scandalizata" de operatiunile fortelor de ordine ucrainene împotriva manifestantilor.
Potrivit comunicatului Administratiei Statelor Unite, Joe Biden l-a îndemnat pe Viktor Ianukovici sa "retraga imediat fortele de securitate".
"Vicepresedintele i-a cerut presedintelui Ianukovici sa adopte masuri imediate si concrete pentru a lucra cu opozitia" în vederea asigurarii intereselor "legitime ale poporului ucrainean", a notat Casa Alba.
Pentru moment, Statele Unite au interzis vizele pentru aproximativ 20 de oficiali de rang înalt ucraineni, pe care îi acuza ca ar fi responsabili de reprimarea sângeroasa a manifestatiei care a avut loc marti la Kiev, o masura confirmata în comunicatul secretarului de Stat american. MEDIAFAX.RO

casa alba
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1026 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044192 (s)