News Flash:

Roman judecat la Tokyo pentru uciderea unei japoneze

20 Februarie 2014
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
Românul în vârstă de 18 ani, acuzat de uciderea unei japoneze la Tokyo, la 28 februarie 2013, a declarat miercuri în faţa tribunalului că nu intenţiona să o omoare, relatează Japan Today, în pagina electronică. Tânărul, al cărui nume nu poate fi publicat deoarece este minor, a fost arestat împreună cu un prieten japonez în vârstă de 19 ani şi a fost acuzat de ucidere tinerei Arisa Yamada.

Acuzatul a declarat în faţa tribunalului că avea nevoie de bani pentru a-şi plăti chiria, afirmă cotidianul Sankeu Shimbun. El a afirmat că prietenul său a ucis-o pe femea în vârstă de 22 de ani şi i-a furat 10.000 de yeni (71 de euro).

Prietenul acuzatului, care a fost judecat anul trecut şi condamnat la închisoare pe viaţă, a depus mărturie la procesul său că românul a venit cu ideea de a ucide femeia.

Procurorii au declarat că cei doi au cumpărat un cuţit cu o zi înainte cu scopul de a comite un jaf armat, afirmă Sankei.

Victima se mutase la Tokyo din prefectura Aomori, cu puţin timp înainte de a fi ucisă, pentru a deveni stilist. Ea lucra în ture de noapte la un restaurant pentru a-şi putea plăti studiile. Tânăra a fost atacată la aproximativ 500 de metri de staţia JR Kichijoji, pe 28 februarie, în jurul orei locale 02.00. Ea tocmai plecase dintr-un magazin şi se întorcea acasă de la serviciu. Martorii oculari au declarat că au văzut doi tineri care au urmărit-o de la magazin.

Poliţia a declarat că Yamada a fost înjunghiată de două ori în spate şi tăiată la încheietura mâinii. Tânăra a fost transportată la spital, dar a murit deoarece pierduse mult sânge. Geanta ei a fost găsită goală la aproximativ 200 de metri distanţă de locul crimei.

Românul a fost arestat după ce testele ADN au arătat că sângele găsit pe una dintre mănuşile sale se potriveşte cu cel al tinerei. Poliţia a găsit ulterior geanta acesteia şi un carnet bancar în apartamentul în care stătea prietenul românului. mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038728 (s)