News Flash:

Elvetia ar putea reintroduce vizele pentru cetatenii statelor care nu fac parte din Schengen

20 Februarie 2014
1373 Vizualizari | 0 Comentarii
elvetia2
Elvetia ar putea reintroduce vizele pentru cetatenii tarilor care nu sunt membre ale spatiului Schengen, relateaza miercuri agentia ATS, citata de site-ul 20min.ch.
Consiliul federal a aprobat miercuri, cu efect imediat, aplicarea unei prevederi din acquis-ului Schengen destinata luptei împotriva unui aflux abuziv de imigranti. Dispozitivul permite reintroducerea temporara a vizelor pentru un stat tert atunci când o tara membra Schengen sufera dezavantaje de pe urma liberalizarii regimului de vize. Guvernul invoca sosirea unui numar mare de imigranti ilegali sau solicitanti de azil a caror cerere este nefondata.
Fiecare tara poate cere activarea mecanismului pe lânga Comisia Europeana. Aceasta tine cont de numarul tarilor afectate si de impactul asupra situatiei globale privind imigratia în spatiul Schengen. Ea poate, în ultima instanta, sa propuna reintroducerea definitiva a vizelor pentru un stat tert.
Elvetia aplica politica statelor europene privind acordarea vizelor. Favorabila unui sistem de scutire de vize, ea apreciaza ca masurile sunt necesare pentru a lupta împotriva unor eventuale abuzuri. Potrivit ei, acest mecanism de suspendare nu ar trebui activat decât cu retinere si în ultima instanta.
Reforma politicii comune a vizelor consolideaza mecanismul de reciprocitate care vrea ca un stat tert care beneficiaza de scutirea de vize sa acorde acelasi tratament cetatenilor din spatiul Schengen. Un stat tert vizat de reintroducerea temporara a obligatiei vizelor ar putea lua aceleasi masuri pentru cetatenii unor state Schengen. Mediafax.ro

Galerie Foto

elvetia2-1
spatiului schengen schengen membra schengen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035762 (s)