News Flash:

Violente in strada, la Barcelona. Cel putin de 38 de persoane ranite

1 Octombrie 2017
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
protests story top
Guvernul regional al Cataloniei a anuntat ca 38 de oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale in urma confruntarilor violente dintre alegatori si Politia spaniola, in ziua in care in regiunea catalana are loc un referendum pe tema independentei, informeaza The Guardian.

Cel putin 38 de oameni au fost raniti dupa ce Politia spaniola a tras gloante de cauciuc pe o strada din Barcelona, pe fondul violentelor izbucnite in ziua in care autoritatile din regiunea Catalonia desfasoara un referendum pe tema independentei fata de Spania. Potrivit martorilor, politistii spanioli au folosit si gaze lacrimogene.

Sustinatorii independentei catalane au ridicat baricade in jurul sectiilor de vot pentru a impiedica fortele Politiei Nationale sa isi indeplineasca misiunea de a opri procesul electoral.

Intr-un mesaj postat pe Twitter, Ada Colau, primarul orasului Barcelona, a cerut demisia premierului spaniol Mariano Rajoy pentru ca a trimis fortele de ordine sa actioneze in Catalonia.

In plus, liderul regiunii catalane, Carles Puigdemont, a declarat in fata reporterilor ca ”violentele nu ii vor opri pe catalani sa voteze”.

violente referendum raniti barcelona
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006119 (s)