News Flash:

Aeroportul din Bagdad, atacat la cateva ore dupa aterizarea secretarului american al Apararii, Jim Mattis, Stat Islamic revendica atacul

27 Septembrie 2017
900 Vizualizari | 0 Comentarii
hepta 2747240
Sase rachete au explodat, miercuri, in apropierea aeroportului international din Bagdad, la doar cateva ore dupa ce secretarul american al Apararii, Jim Mattis, a ajuns in capitala afgana, a anuntat un purtator de cuvant al Ministerului de Interne din Bagdad, potrivit Daily Mail.
Najib Danish, purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne din Afganistan, a declarat ca rachetele au lovit zona militara a aeroportului.
Aeroportul si zonele laturalnice au fost evacuate si toate zborurile au fost anulate, relateaza presa afgana.
Fortele de ordine incearca sa determine locatia din care au fost lansate rachetele.
Atacul vine la doar cateva ore dupa ce Jim Mattis a ajuns in capitala Afganistanului, fiind primul oficial american care viziteaza aceasta tara dupa ce presedintele SUA, Donald Trump, a anuntat noua strategie pentru Afganistan.
Reteaua terorista Stat Islamic a revendicat responsabilitatea comiterii atacului prin intermediul propriei agentii de presa, AMAQ. Jihadistii afirma ca au folosit rachete SPG-9 pentru comiterea atacului.
In plus, Zabihullah Mujahid, purtatorul de cuvant al talibanilor, a scris pe Twitter ca gruparea pe care o reprezinta a comis atacul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006432 (s)