News Flash:

A murit parintele Playboy

28 Septembrie 2017
984 Vizualizari | 0 Comentarii
Hugh Hefner
Fondatorul Playboy, controversatul om de afaceri Hugh Hefner, a incetat din viata, a anuntat Playboy Entreprises, citata de Reuters. Hefner, in varsta de 91 de ani, a murit miercuri seara, din cauza naturale, in locuinta sa, a anuntat compania intr-un comunicat. El a fost inconjurat de rude, conform News.ro. Nascut pe 9 aprilie 1926, la Chicago, Illinois, celebrul personaj a murit miercuri. Pe linie materna, Hefner este de origine suedeza, iar tatal sau avea origini germane si englezesti. A urmat cursurile Liceului Steinmetz, din zona de nord-vest a orasului Chicago. Intre 1944 si 1946, a scris pentru o publicatie a armatei SUA. A absolvit, in 1949, cursurile Universitatii Illinois, cu principala specializare in psihologie. A mai studiat beletristica si arta. La scurt timp, s-a inscris la cursuri post-universitare de sociologie, la Universitatea Northwestern, fara sa le duca la capat.



Dupa o perioada petrecuta la Esquire, revista americana adresata, in principal, barbatilor, demisioneaza in ianuarie 1952. Un an mai tarziu, incepe sa caute sponsori pentru a pune bazele revistei Playboy, al carei nume ar fi trebuit sa fie Stag Party. Strange aproximativ 8.000 de dolari, dintre care 1.000 proveneau de la mama sa. Primul numar al publicatiei care avea sa-l faca celebru apare in decembrie 1953 si cuprindea imagini in ipostaze inedite cu Marilyn Monroe, fotografiate in 1949. Vanzarile publicatiei al carei simbol este iepurasul cu papion au fost peste asteptari: 50.000 de exemplare. Primul numar al revistei nu a avut o data de lansare si nici nu a fost numerotat, caci Hefner nu era deloc sigur ca va aparea si un numar secund.


Playboy avea sa se impuna pe piata media americana si internationala ca fiind una din cele mai apreciate reviste pentru barbati. Pe langa pictorialele cu femei frumoase in ipostaze nud sau semi-nud (numite Playmates), Playboy a gazduit in paginile sale si texte semnate de autori precum Arthur C. Clarke, Ian Fleming, Vladimir Nabokov sau Haruki Murakami. Un alt punct de atractie este reprezentat de caricaturile unor artisti precum Harvey Kurtzman, Eldon Dedini sau Roy Raymonde. Nu in ultimul rand, interviurile lunare cu diverse personalitati publice, printre care politicieni, arhitecti, economisti, jurnalisti, atleti si chiar figuri religioase au conferit revistei lui Hugh Hefner un statut mult ridicat fata de cel strict erotic. In ciuda faptului ca, la 4 iunie 1963, acesta a fost arestat pentru vanzare de materiale obscene, nu a fost condamnat niciodata, juratii nereusind sa ajunga la un verdict unanim acceptat.


Primul numar al revistei Playboy Romania a aparut la 1 noiembrie 1999.


Hugh Hefner a fost si prezentatorul a doua emisiuni de succes: Playboy's Penthouse (1959-1960) si Playboy After Dark (1969-1970). La randul lor, acestea au facut din Hugh Hefner unul din simbolurile revolutiei sexuale din anii '60. Intre 2005 si 2010, a fost protagonistul serialului ''The Girls Next Door''. Viata personala a lui Hugh Hefner poate fi caracterizata, in principal, prin doua cuvinte: hedonism si controversa. Totusi, magnatul media a fost cunoscut si pentru activitatile sale filantropice, ba chiar si pentru implicarea in politica.


In 1949, s-a casatorit cu Mildred Williams, cu care a avut doi copii: Christie (nascuta in 1952) si David (1955). Relatia lui Hugh cu Mildred a fost una tumultoasa, dupa ce aceasta i s-a confesat ca il inselase. Au divortat in 1959. In 1985, la 59 de ani, timp in care a avut relatii cu numeroase femei prezente in pictorialele Playboy si a dat nenumarate petreceri deocheate la resedinta sa, faimoasa Playboy Mansion din California, Hefner a suferit un infarct minor. In acel moment, a hotarat sa ''o ia mai usor'', retragandu-se, treptat, si de la conducerea imperiului media Playboy. De acesta a inceput sa se ingrijeasca fiica sa, Christie.


Totusi, aventurile amoroase nu aveau sa se opreasca, cu totul, aici. In 1988, s-a casatorit cu Kimberley Conrad, una din modelele Playboy, cu care a avut doi copii: Marston (nascut in 1990) si Cooper Bradford (1991). Hugh si Kimberley s-au separat in 1998, dar divortul s-a finalizat de abia in martie 2010.


Dupa alti sapte ani, timp in care ''principala prietena'' a lui Hefner a fost Holly Madison, acesta s-a logodit cu Crystal Harris. Insa nunta nu avea sa aiba loc la data stabilita, deoarece cu cinci zile inainte, Crystal a rupt logodna, la 14 iunie 2011. Situatia a fost cu atat mai delicata cu cat evenimentul fusese deja anuntat pe coperta Playboy, care ajunsese pe piata. Totul s-a terminat cu bine insa, caci cei doi s-au casatorit la 31 decembrie 2012. Mirele avea 86 de ani, iar mireasa — 26.


Intr-un interviu din martie 2013 pentru Esquire, Hugh Hefner a declarat ca numarul partenerelor sale a fost de peste o mie, numar limitat de perioadele in care a fost insurat.


Printre operele sale caritabile, amintim Premiul Hugh Hefner — Primul Amendament, oferit persoanelor care au adus o contributie importanta protejarii libertatii de exprimare si a celei religioase. A donat 100.000 de dolari pentru Scoala cinematografica a Universitatii Southern California si nu mai putin de doua milioane de dolari pentru infiintarea unei catedre dedicate studiului filmografiei americane. Printre beneficiarii sai se numara organizatii de protectia copilului si organizatii pentru apararea drepturilor animalelor.


A donat si a contribuit la campanii de strangere de fonduri pentru Partidul Democrat. Ulterior s-a declarat neutru din punct de vedere al optiunilor politice, fiind dezamagit de activitatea ambelor principale partide americane, Democrat si Republican.


S-a remarcat si prin sustinerea legalizarii casatoriei intre persoane de acelasi sex.


La nivelul anului 2016, averea lui Hugh Hefner era estimata la aproximativ 45 milioane de dolari. In ianuarie 2016, locuinta sa, Playboy Mansion, a fost scoasa la vanzare pentru 200 de milioane de dolari.


In 1980, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, iar ]n aprilie 1998, a devenit membru de onoare al Societatii americane a editorilor de reviste.


La 30 iulie 2010, a fost lansat documentarul ''Hugh Hefner: Playboy, Activist and Rebel'', regizat de Brigitte Berman.

hugh hefner mildred williams christie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005180 (s)