News Flash:

VIDEO - Un tanar imigrant din Mali, erou la Paris dupa ce a salvat in cateva secunde un baietel de patru ani care atarna de balcon la etajul patru. Decizia luata de presedintele Macron

28 Mai 2018
996 Vizualizari | 0 Comentarii
mali

Un tanar imigrant din Mali este considerat erou in Paris dupa ce a escaladat fatada unui bloc pentru a salva un baietel de patru ani care atarna in exteriorul unui balcon de la etajul patru, scrie Guardian. 
Lui Mamoudou Gassama i-au trebuit doar cateva secunde pentru a realiza spectaculoasa operatiune de salvare, care a fost filmata de un privitor si a ajuns pe retele sociale, unde a consemnat milioane de vizualizari.

 Incidentul a avut loc sambata, in jurul orei 8 seara, in nordul Parisului. 

Cand pompierii au ajuns la fata locului, copilul era deja salvat. ”Din fericire, acolo era cineva cu capacitatea fizica si cu curajul de a merge si a salva copilul”, a spus un purtator de cuvant al pompierilor. 

Gasit de presa la 24 de ore dupa actul sau eroic, Gassama a spus ca a actionat fara sa se gandeasca: ”I-am vazut pe toti oamenii aceia care strigau si masinile care claxonau. Am urcat si, slava Domnului, am salvat copilul”. 

”Mi-a fost frica cand am salvat copilul … cand am intrat in sufragerie am inceput sa tremur, abia putea sta in picioare, a trebuit sa ma asez”, a adaugat el. 

Anne Hidalgo, primarul Parisului, l-a sunat personal pentru a-i multumi celui pe care l-a numit ”Spiderman din Arondismentul 18”. 

”Mi-a explicar ca a venit din Mali acum cateva luni cu visul de a-si face o viata aici. I-am spus ca actul sau eroic este un exemplu pentru toi cetatenii si ca orasul Paris va fi, bineinteles, foarte doritor sa il ajute sa se stabileasca in Franta”, a declarat ea.

Potrivit investigatiei preliminare, parintii copilului nu erau acasa. Tatal a fost retinut de politie pentru ca si-a lasat copilul nesupravegheat si urmeaza sa apara in fata unui judecator, potrivit unei surse judiciare. Mama copilului nu era in Paris la momentul incidentului.

 

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a declarat luni ca a decis sa acorde cetatenia franceza imigrantului din Mali care a escaladat un imobil pentru a salva un copil ce atarna de balustrada unui bloc din Paris, informeaza presa internationala.
Liderul francez l-a invitat pe Mamoudou Gassama la Palatul Elysee pentru a ii multumi personal pentru gestul sau.

Tanarul originar din Mali, care se afla in trecere, a luat decizia sa escaladeze imobilul pentru a ajunge cat mai repede la un copil de 4 ani care risca sa se desprinda in orice secunda.

Francezii au distribuit pe retelele de socializare imagini cu gestul tanarului, incredibil pentru orice om normal, si l-au numit pe eroul salvator Spider Man, datorita abilitatii incredibile de a se prinde de obiecte si a escalada cu o viteza remarcabila.
Potrivit martorilor, barbatul a urcat rapid la etajul patru fara nicio ezitare, l-a prins pe copil si l-a ridicat in balcon. In acelasi timp, un vecin incerca fara succes sa-l apuce pe baietel.

Conform relatarilor, tatal copilului de 36 de ani se afla la cumparaturi in momentul incidentului.

Galerie Video


cetatenia franceza mali balustrada
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004380 (s)