News Flash:

A murit astronautul Alan Bean, cel de-al patrulea om care a pasit pe Luna

27 Mai 2018
913 Vizualizari | 0 Comentarii
alan bean

A murit astronautul Alan Bean, cel de-al patrulea om care a pasit pe Luna, la varsta de 86 de ani. Alan Bean a fost membru al echipajului misiunii Apollo 12 din Bean din 1969 si a stat efectiv 31 de ore Luna.
NASA si membrii familiei au anuntat ca Alan Bean a murit sambata, la Houston, dupa o scurta boala. 

Bean a fost pilotul modulului lunar de pe Apollo 12, care a facut a doua aselenizare pe Luna. Apoi condus echipajul catre prima statie spatiala din SUA, Skylab, in ​​1973. In acea misiune, el a orbitat in jurul Pamantului timp de 59 de zile, un record mondial la vremea respectiva, relateaza The Guardian.
In total astronautul a petrecut 69 de zile in spatiu, inclusiv 31 de ore pe luna. Doar 12 persoane au pus piciorul pe solul selenar, iar Alan Bean si-a lasat amprentele intr-o regiune numita Oceanul de Furtuni, la patru luni dupa ce Neil Armstrong a devenit primul om care a pasit pe Luna, in misiunea istorica Apollo 11 din iulie 1969.

Dupa cariera de astronaut, el a devenit pictor. Picturile sale au evocat experientele ca astronaut, iar familia sa povesteste ca isi „semna” deseori picturile cu „urme de cizme lunare”, similare celor pe care le-a lasat el insusi pe suprafata Lunii.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006217 (s)