News Flash:

La Satu Mare a fost inaugurata infiintata prima grupa de gradinita in limba romani

18 Octombrie 2013
1379 Vizualizari | 0 Comentarii

Prima grupă de grădiniță în limba rromani din județul Satu Mare a fost deschisă începand cu noul an școlar în municipiul reședință de județ, fiind înscriși 15 copii.

Inspectorul școlar pentru problemele minorităților Gal Gyongyi a declarat vineri, în ședința grupului mixt pentru problemele romilor de pe langă Instituția Prefectului, că această grupă a fost înființată pentru prima dată în Satu Mare, fiind găsit și un spațiu adecvat.

"Este o inițiativă foarte bună. Părinții s-au adresat inspectoratului școlar pentru înființarea grădiniței și am depistat o locație în Grădinița 14 Mai. A fost înființată începand cu acest an școlar și este vorba de 15 copii, cadrul didactic este de etnie romă, care a participat la această activitate în vara anului 2013. 15 copii s-au înscris, dar e problemă cu transportul și pană cand nu se rezolvă nu vom putea ajunge la frecvență maximă", a declarat Gal Gyongyi.

Viceprimarul Marcela Papici a precizat că preșcolarii au condiții foarte bună, însă o problemă o reprezintă prezența copiilor la grădiniță, din cauza distanței mari față de domiciliul comunității de romi. Papici a precizat că li s-au pus la dispoziție abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun însă părinții nu sunt mulțumiți deoarece aceștia trebuie să schimbe două linii de autobuz.

Aceștia au solicitat transport gratuit cu un microbuz școlar, însă viceprimarul susține că nu există posibilitatea unui astfel de decont atata vreme cat domiciliile lor și unitatea de învățămant sunt pe raza municipiului Satu Mare.

In total în județ sunt 5.645 de copii romi din care 639 vorbesc limba romani.


gal gyongyi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1785 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005374 (s)