News Flash:

Cum reactioneaza elevii timisoreni la cutremure

19 Octombrie 2013
1299 Vizualizari | 0 Comentarii

Elevii din şcolile timişene au fost nevoiţi să se ascundă sub bănci şi, ulterior, să fugă de urgenţă în curte, în urma unei alarme de cutremur.

Din fericire, a fost doar un exerciţiu, care a avut scopul să-i înveţe cum să se comporte şi ce trebuie să facă în cazul unui seism real de proporţii, ce s-ar putea produce în orice moment, conform specialiştilor în cutremure.   

Ultimul cutremur care a avut loc în Romania, şi anume cel din data de 15 octombrie, din zona Vrancea, cu o intensitate de 4,7 pe scare Richter, i-a determinat pe cei de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă să ia o serie de măsuri. Ca urmare, au trimis o notă Ministerului Educaţiei în vederea realizării unui exerciţiu de simulare în caz de cutremur în toate unităţile de învăţămant din ţară.

Joi, în fiecare şcoală din judeţul Timiş, elevii au învăţat, timp de o oră, cum să se comporte în caz de seism. Vineri, a avut loc primul exerciţiu de simulare în caz de mişcări tectonice.

La Colegiul Economic "F.S. Nitti", în pauza mare, clopoţelul şcolii a sunat timp de cateva minute, iar elevii, supravegheaţi de profesori, s-au ascuns sub băncile din clasă, după care au fost evacuaţi de urgenţă în curtea şcolii.

"Luni, în pauza de ora 11, va mai avea loc un al doilea exerciţiu practic de simulare, iar vineri, 25 octombrie, la nivelul inspectoratului se va realiza o evaluare a acestor activităţi", a precizat Aura Danielescu, inspector general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006269 (s)