News Flash:

Timisenii sunt solidari cu locuitorii din Pungesti-Vaslui

19 Octombrie 2013
1296 Vizualizari | 0 Comentarii

Cateva zeci de timişoreni, unii dintre ei purtand măşti de gaze sau fulare pe faţă, au protestat în Piaţa Unirii, împotriva intenţiei companiei Chevron de a începe activitatea de explorare a gazelor de şist în comuna Pungeşti, judeţul Vaslui.
Aproximativ 30 de timişoreni s-au strans în jurul orei 18.30, în Piaţa Unirii, în semn de solidaritate cu locuitorii din Pungeşti, care demonstrază de mai multe zile împotriva intenţiei companiei Chevron de a începe explorarea gazelor de şist în zonă. Protestatarii au decis să iasă în stradă, la Timişoara, după ce între manifestanţii din Pungeşti şi forţele de ordine ar fi existat mai multe ciocniri violente, negate deocamdată de oficialii MAI.

La fantana din Piaţa Unirii, protestatarii au afişat pancarte pe care scria „TM nu are nevoie de gaze de şist”, „Solidarity with Pungeşti”, „Iubesc Romania, nu vreau gaze de şist” sau „Politicieni gandiţi-vă la copiii voştri, lor ce le rămane de furat?” Apoi au pornit o mini-butelie pe gaz, pe care au aşezat-o pe fantană, un gest simbolic prin care au încercat să atragă atenţia asupra potenţialelor pericole pe care le prezintă exploatările gazelor de şist.

După aproximativ jumătate de oră, manifestanţii au pornit înspre Piaţa Operei, unde au continuat protestul scandand „Pungeşti nu uita, noi suntem de partea ta”.

In urma protestelor din judeţul Vaslui, compania Chevron a anunţat, joi, că îşi suspendă activitatea de explorare a gazelor de şist.

 


chevron
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005044 (s)