News Flash:

VIDEO - Peste o mie de oameni blocati in nameti, la doar 150 de kilometri de Timisoara

3 Februarie 2014
1083 Vizualizari | 0 Comentarii

Peste o mie de oameni au rămas blocaţi, vineri noaptea, în nămeţi la 150 de kilometri de Timişoara, în localitatăţie sârbe Feketic şi Backa Topola. Ei se aflau pe autostrada care leagă Novi Sad de Subotica.
Din cauza vremii nefavorabile, dar mai ales a viscolului, zăpada a blocat drumul şi peste 1000 de oameni au rămas blocaţi în coloană pe autostradă. Spre deosebire de autorităţile române, cele sârbe s-au mobilizat exemplar şi au reuşit să salveze situaţia. Prim vicepreşedintele guvernului sârb, Aleksandar Vucici, respectiv ministrul Apărării, Nebojsa Rodici, s-au deplasat personal la locul incidentului pentru a coordona operaţiunile de salvare din zona localităţii Feketic. La primele ore ale dimineţii, elicopterele armatei sârbe cantonate la unitatea militară aeriană bombardată masiv în timpul războiului, la Batajnica, s-au deplasat la locul blocajului şi au preluat oamenii pe care i-au evacuat către localităţile aflate lângă autostradă, la Feketic, dar mai ales la Backa Topola. S-a acţionat înprimul rând pentru salvarea copiilor, aceştia fiind primii care au ajuns în siguranţă la cald. Un număr de trei helicoptere au preluat, în jurul prânzului, mai mulţi copii şi o femeie gravidă, aflată în pragul naşteri.   Până la ora 1 a după-amiezii erau deja 60 de persoane duse în siguranţă cu elicopterele, dintre care unul de transport. Ulterior, acestora li s-au alăturat şi alte aeronave venite de la Nis, ajungându-se la un număr de şase elicoptere,dintre care trei de transport, care au creat un pod aerian pentru transportul celor sinistraţi. „Cetăţenii evacuaţi au fost aşteptaţi de mai multe ambulanţe, majoritatea aveau degerături uşoare”, a declarat Jovan Krivokapici, maior în armata sârbă, purtător de cuvânt în Ministerul Apărării.
Până la ora 15 patru sute de persoane fuseseră deja duse în siguranţă, ei fiind transportaţi în localităţile din jurul autostrăzii. Aceştia au fost adăpostiţi mai ales în sala de sport din Backa Topola. Aceştia erau blocaţi în 123 de automobile şi trei autobuse, 75 dintre cei recuperaţi având degerături. Sinistraţii au primit un prânz, ceai cald. Ulterior, în zonă au fost descoperite blocate mai multe autocare din Austria, Bulgaria şi Elveţia, dar şi alţi pasageri în maşini mici. Numeroşi pasageri au fost duşi la hotelul din Backa Topola, acesta fiind complet ocupat. „Numai ce m-am întors de la ieşirea spre Becej, de lângă Mali Idjios, se vede o coloană lungă de kilometri, aceasta este o problemă, pentru că maşinile de intervenţie pentru curăţarea drumului nu vor putea înainta. Multe autoturisme sunt blocate pe drum, din cauza carosabilului au alunecat.
În acest moment dintre Backa Topola se poate merge doar spre Subotica, drumul către Beograd este în continuare blocat, chiar dacă se încearcă debolcarea cu utilajele din ambele părţi”, a declarat reprezentantul unei companii sârbe din domeniul petrolier. Din cauză că în oraş nu mai există nici un loc de cazare pentru oamenii blocaţi atât pe autostradă, dar şi la intrarea pe autostradă, peste 200 de oameni au fost puşi în siguranţă chiar în una dintre halele respectivei companii.
Adevarul.ro

Galerie Video


feketic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0845 (s) | 33 queries | Mysql time :0.035831 (s)