News Flash:

Vesti bune pentru timisoreni. Gratuitatea pe mijloacele de transport in comun ar putea continua

3 Februarie 2014
1086 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu, primarul Timişoarei: „RATT consideră că dacă s-ar suplimenta fondurile primite de la primărie cu 1,1 milioane de lei pe lună atunci am putea să continuăm acordarea gratuităţilor tuturor celor cu venituri de sub 2.000 de lei pe lună”
Cel mai probabil, cetăţenii Timişoarei vor beneficia în continuare de gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Este vorba de cetăţenii cu venituri mai mici de 2.000 de lei pe lună. 12.000 de cetăţeni au beneficiat de gratuitate, între 15 decembrie şi 15 ianuarie. Gratuitatea care ar putea continua nu vine însă fără costuri. Peste un milion de lei pe lună va plăti primăria pentru continuarea acestei gratuităţi.

Primăria ar trebui să plătească 4,6 milioane lei pe lună
„RATT consideră că dacă s-ar suplimenta fondurile primite de la primărie cu 1,1 milioane de lei pe lună atunci am putea să continuăm acordarea gratuităţilor tuturor celor cu venituri de sub 2.000 de lei pe lună. Primăria ar trebui să crească fondurile pe care le-a pus oricum la dispoziţia RATT. Primăria ar trebui să plătească 4,6 milioane lei pe lună. Cea mai mare parte din aceşti bani sunt plătiţi oricum, trei sferturi din aceşti bani. 12.000 de timişoreni beneficiază de aceste gratuităţi, prin urmare nu vor mai folosi maşina, nu mai poluează. Unii renunţă, iar alţii nu. Pentru unii cetăţeni nu e totuna să-şi plătească din veniturile pe care le au sau să facă economii circuland cu mijloacele de transport în comun. Am consultat colegii liberali, noi avem un contact foarte strans cu membrii noştri. Intrebandu-i pe colegi ce părere au, opţiunea lor a fost să continuăm cu gratuitatea acordată experiemental între 15 decembrie şi 15 ianuarie, pentru toţi cetăţenii Timişoarei cu venituri mai mici de 2.000 de lei pe lună”, spune primarul Timişoarei, Nicolae Robu, liderul liberalilor din Timiş.
Cat despre achiziţia de tramvaie noi, deocamdată nu se pune problema, spune Robu. „Este puţin probabil ca într-un timp scurt să putem achiziţiona 100 de tramvaie noi. Am gandit ca o parte din tramvaie să fie reabilitate şi vor oferi aproape acelaşi confort. Nu avem venituri proprii pentru a cumpăra aceste tramvaie”, spune Robu. Ziuadevest.ro

ratt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0163 (s) | 33 queries | Mysql time :0.006040 (s)