News Flash:

VIDEO - IMAGINI cu MIG-ul prabusit in judetul Constanta

12 Iunie 2017
961 Vizualizari | 0 Comentarii
mig la sol
Un avion MIG 21 Lancer apartinand Fortelor Aeriene Romane s-a prabusit, luni, in judetul Constanta, in apropierea Aeroportului Mihail Kogalniceanu. La bordul avionului se afla doar pilotul, care s-a catapultat, fiind recuperat de echipele de salvare si transportat la spital cu un elicopter SMURD. Ministerul Apararii Nationale precizeaza ca avionul decolase de la Fetesti, intr-o misiune de instructie, iar in timpul manevrelor de aterizare ”pilotul a raportat o defectiune majora la motor, cu deteriorarea parametrilor de functionare ai acestuia”.
UPDATE 12:24 MApN, despre prabusirea avionului: In timpul executarii manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defectiune majora la motor
Ministerul Apararii Nationale precizeaza ca avionul MiG 21 LanceR care s-a prabusit langa aeroportul Kogalniceanu decolase la ora 10.00 de la Fetesti, intr-o misiune de instructie, iar in timpul manevrelor de aterizare, ”pilotul a raportat o defectiune majora la motor, cu deteriorarea parametrilor de functionare ai acestuia”. Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, iar avionul s-a prabusit, cazul fiind cercetat de Parchetul Militar.
Conform unui comunicat al MApN, locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronava MiG 21 LanceR a Fortelor Aeriene Romane, s-a catapultat luni, in jurul orei 11.15, in apropiere de aeroportul Mihail Kogalniceanu, in zona localitatii Nazarcea, judetul Constanta, in timpul executarii manevrelor de aterizare.
Pilotul este constient si se afla in stare stabila. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fata locului si a fost transportat pe cale aeriana la Spitalul Judetean Constanta, precizeaziMApN.
Aeronava, care se afla in dotarea Bazei 86 Aeriana ”Locotenent aviator Gheorghe Mociornita” din Fetesti, decolase in jurul orei 10.00 de pe baza aeriana din Mihail Kogalniceanu pentru a executa o misiune de antrenament in cadrul exercitiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfasoara impreuna cu fortele aeriene bulgare.
”Dupa executarea misiunii, la intoarcerea catre Mihail Kogalniceanu, pe timpul executarii manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defectiune majora la motor, cu deteriorarea parametrilor de functionare ai acestuia. Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prabusindu-se in zona mentionata, in afara ariilor locuite”, se arata in comunicat.
Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstantele accidentului vor fi investigate de o comisie numita de seful Statului Major al Fortelor Aeriene, mai precizeaza MApN.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006401 (s)