News Flash:

SCENE SOCANTE LA STANA! Bataie intre ciobani in Retezat. Unul dintre ei a murit

11 Iunie 2017
1193 Vizualizari | 0 Comentarii
cioban
Un cioban a murit, iar alti trei au fost raniti, in urma unei batai izbucnite intre acestia la o stana din zona Saua Paltina, in Masivul Retezat, la fata locului fiind necesara interventia jandarmilor montani si a salvamontistilor pentru salvarea victimelor care aveau nevoie de ingrijiri medicale, a informat sambata Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara. 
In conflictul care a izbucnit vineri seara au fost implicati cinci ciobani, unul dintre ei, ranit mai usor, reusind sa sune la numarul de urgenta 112 pentru a cere ajutor. 
Catre zona in care se aflau ciobanii au pornit patru jandarmi montani din cadrul Postului Campu lui Neag, trei salvamontisti din cadrul formatiunii Uricani, precum si doi politisti din cadrul Politiei orasului Uricani, dupa circa patru ore de urcus acestia reusind sa ajunga la locul solicitarii. 
"Jandarmii montani, politistii si salvamontistii au ajuns in zona Saua Paltina in jurul orei 23,00 si au constatat ca la conflict au participat cinci ciobani. Trei dintre acestia erau raniti si li s-a acordat primul ajutor de catre salvamontisti. Totodata s-a constatat ca un alt cioban nu mai prezenta semne vitale", a declarat purtatorul de cuvant al IJJ Hunedoara, maior Nicolae Raducu. 
Avand in vedere faptele petrecute, spre zona Saua Paltina au pornit apoi alti cinci jandarmi montani si 12 salvamontisti, care au avut misiunea de a transporta la baza muntelui pe cele trei persoane ranite. Doi dintre raniti au fost dusi cu ajutorul unei targi speciale, au fost preluati de o ambulanta si transportati la spitalul din Lupeni. Tot acolo a ajuns si cel de-al treilea ranit usor, acesta fiind ajutat de jandarmii montani. 
De asemenea, la fata locului au ajuns cinci politisti si un reprezentant al Serviciului de Medicina Legala Hunedoara. 
"Jandarmii montani si politistii au ramas la locul producerii conflictului pana la finalizarea cercetarilor. In acest caz activitatea de cercetare penala este efectuata de catre procurori din cadrul Parchetului competent", a precizat reprezentantul IJJ Hunedoara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006479 (s)