News Flash:

ALEGERI LOCALE: PSD castiga Primaria Craiovei

12 Iunie 2017
1070 Vizualizari | 0 Comentarii
Mihail Genoiu
Cetatenii cu drept de vot din 49 de localitati din tara s-au prezentat la urne duminica, pentru a-si alege primarii. Printre acestea se afla si municipalitatile Craiova, Targu Jiu, Roman, Moinesti si Lupeni. Ce candidati au fost desemnati castigatorii alegerilor partiale din iunie 2017.
Candidatul PNL a castigat Primaria Targu-Jiu - numaratoare paralela
Candidatul PNL Gorj la Primaria municipiului Targu-Jiu, Marcel Romanescu, a castigat Primaria Targu-Jiu, conform numaratorii paralele facute de liberali, transmite corespondentul MEDIAFAX. 
Potrivit numaratorii paralele facute de liberali, PNL a castigat categoric alegerile partiale in municipiul Targu-Jiu.
“Diferenta este covarsitoare, de minim 20 de procente fata de PSD”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al PNL Gorj, Denisa Suta.
Candidatul PNL Gorj la Primaria municipiului Targu-Jiu a fost Marcel Romanescu, profesor universitar si fost deputat in perioada 2004-2008.
Prezenta la urne, in municipiul Targu-Jiu, a fost 29,92 la suta.
Pentru Primaria municipiului Targu-Jiu au candidat Aurel Popescu -PSD, Marcel Romanescu - PNL, Radu Miruta - USR, Ion-Eduard Ladaru - ALDE, Daniela Gradinaru - PMP, precum si candidatii independenti Viorel Salvador Caragea si Gheorghe Caralicea.
Primaria Targu-Jiu a fost condusa interimar de fostul viceprimar al institutiei, Aurel Popescu, care a candidat duminica din partea PSD, dupa ce Florin Carciumaru, fostul edil, aflat la al cincilea mandat de primar, a obtinut, in decembrie 2016, un mandat de senator.
Candidatul PSD Mihail Genoiu a castigat Primaria Craiova - numaratoare paralela
Candidatul PSD Mihail Genoiu a castigat alegerile locale partiale organizate pentru functia de primar al municipiului Craiova, cu peste 40% dintre voturile exprimate, conform numaratorii paralele a social-democratilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
PSD a centralizat voturile exprimate de alegatorii din Craiova, iar conform reprezentantilor partidului, Mihail Genoiu este noul primar al orasului.
Potrivit numaratorii paralele, candidatul PSD a fost votat de 42,8% dintre alegatori.
Pe locul al doilea, cu 16,24%, se situeaza candidatul PNL, senatorul Mario Ovidiu Oprea, iar pe locul al treilea in preferintele alegatorilor se situeaza decanul Baroului Dolj, Lucian Sauleanu, care a candidat independent, acesta obtinand 12,98% dintre voturi.
La alegerile locale partiale organizate duminica la Craiova s-au prezentat la urne 47.504 persoane, dintre cele 255.782 cu drept de vot, cifra corespunzatoare unui procent de 18,57%, potrivit datelor prezentate de Autoritatea Electorala Permanenta.
Prezenta redusa la vot este pusa de fostul primar al Craiovei, Olguta Vasilescu, ministru al Muncii si Justitiei Sociale, pe seama legislatiei electorale.
”Din pacate, asa cum am vazut si la alte alegeri, faptul ca nu se mai face campanie electorala duce la o prezenta scazuta la vot. Astazi am avut surpriza ca mergand pe strazile Craiovei si intalnindu-ma cu mai multi cetateni sa realizez ca foarte multi dintre ei nu stiau ca au loc alegeri. Si asta pentru ca in campania electorala nu mai putem sa punem panouri publicitare cu candidatii, nu se mai face campania asa cum se facea acum cativa ani”, a declarat Olguta Vasilescu, duminica seara, la Craiova.
Mihail Genoiu a fost viceprimar si primar interimar al orasului pana la depunerea candidaturii pentru alegerile din 11 iunie.
Liberalul Liviu Calin Butnariu castiga alegerile in orasul Rasnov - numaratoare paralela
Liviu Calin Butnariu, candidatul PNL pentru Primaria orasului Rasnov, judetul Brasov, castiga alegerile locale partiale cu peste 51 % din voturi, in vreme ce principalul sau contracandidat, Daniel Nicolae Diaconu, obtine circa 42%, conform numaratorii paralele a PNL.
Surse din cadrul PNL Brasov au declarat ca, potrivit numaratorii paralele facute de liberali, Liviu Calin Butnariu va fi noul primar al orasului Rasnov cu peste 51% din voturi, in vreme ce Daniel Nicolae Diaconu, membru PER, sustinut de o alianta electorala constituita la nivel local – Alianta Rasnovul Tau – formata din PSD, ALDE si MSL (Miscarea Social Liberala), va obtine circa 42% din voturi.
Potrivit sursei citate, candidatul independent Marius Cristinel Lungu va obtine peste 6%.
In cursa pentru Primaria Rasnov au intrat doi ingineri, Liviu Calin Butnariu si Daniel Nicolae Diaconu, respectiv un profesor, Marius Cristinel Lungu, care este, de altfel, consilier local ales pe listele PSD.
De asemenea, Liviu Calin Butnariu este viceprimar al orasului Rasnov cu atributii de primar, iar Daniel Nicolae Diaconu consilier local.
Reprezentantii Biroului Electoral Judetean Brasov si ai Biroului Electoral de Circumscriptie Rasnov au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca pana la ora transmiterii acestei stiri, s-au numarat voturile din sapte sectii de vot din cele zece.
La Rasnov, prezenta la vot a fost de 46,54%.
Alegerile s-au organizat la Rasnov dupa ce primarul castigator in iunie 2016, Adrian Vestea, a fost ales de consilierii judeteni pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Brasov, iar astfel orasul a ramas fara primar.
Maramures: PNL castiga Primaria Baia Sprie - rezultate finale
Candidatul PNL la Primaria Baia Sprie, Sebastian Alin Birda, a castigat, duminica, alegerile locale partiale, fiind urmat de un candidat independent, potrivit rezultatelor finale date publicitatii de Biroul Electoral de Circumscriptie Baia Sprie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie Baia Sprie, Adrian Nelu Bercean, a declarat, in noaptea de duminica spre luni, corespondentului MEDIAFAX ca, potrivit rezultatelor finale, alegerile au fost castigate de candidatul PNL, Sebastian Alin Birda, care a obtinut un numar de 1.295 de voturi, pe locul doi clasandu-se independentul Dorin Simion Sabo cu 878 de voturi.
Prezenta la vot a fost peste 30%.
La alegerile locale partiale de duminica de la Baia Sprie au candidat noua persoane, cinci dintre acestea fiind independente. Astfel, s-au inscris in cursa electorala Sebastian Alin Birda (PNL), Claudia Cetateanu (PMP), Tamas Etelka (PSD), Gheorghe Aurel Breban (ALDE), Dorin Simion Sabo (independent), Ioan Corodan (independent), Luca Stefanoiu (independent), Gheorghe Chereches (independent) si Olimpiu Alexandru Pop (independent).
La Baia Sprie au avut loc alegeri locale partiale dupa ce fostul primar Dorin Pasca a demisionat fiind gasit incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI), care i-a imputat faptul ca si-a angajat fratele in primarie.
Numarul alegatorilor inscrisi pe listele electorale de la Baia Sprie a fost de 13.860.
Neamt: Candidatul PNL la Primaria Roman, Lucian Ovidiu Micu, a castigat alegerile locale
Candidatul PNL Lucian Ovidiu Micu a castigat, duminica, alegerile locale partiale pentru functia de primar al municipiului Roman, judetul Neamt, el obtinand peste 11.000 de voturi din partea alegatorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Deputatul PNL de Neamt, Laurentiu Dan Leoreanu, a declarat, duminica seara, corespondentului MEDIAFAX, ca, potrivit proceselor verbale de la sectiile de votare, candidatul liberal Lucian Ovidiu Micu a obtinut peste 59% din voturi.
”Am castigat Primaria Roman, candidatul nostru a primit peste 11.000 de voturi, ceea ce inseamna peste 59%. Candidatul PSD a obtinut 35%. I-am ciuruit”, a spus Leoreanu.
Pentru Primaria municipiului Roman s-au inscris patru candidati Lucian Ovidiu Micu (PNL), Marius Neculai (PSD), Radu Samson (USR) si Elena Chelmus (PMP).
Municipiul Roman a ramas fara primarul ales in iunie 2016 dupa ce Laurentiu Dan Leoreanu (PNL) a ajuns deputat.
La Roman au fost inregistrate in listele electorale 59.068 de persoane.
Maramures: Candidatul PMP, Lucian Morar, castiga Primaria orasului Ulmeni – numaratoare paralela
Candidatul PMP, Lucian Ioan Titus Morar, a castigat alegerile de duminica pentru functia de primar al orasului Ulmeni, potrivit numaratorii paralelele efectuate de PMP, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit numaratorii paralelele efectuate de PMP la Ulmeni, candidatul partidului, fostul edil Lucian Ioan Titus Morar a castigat alegerile de duminica inregistrand unn numar dublu de voturi fata de candidatul PSD.
Astfel, Morar ar fi obtinut 2.131 de voturi fata de 934 de voturi primite de contracandidatul sau, Cornelia Luca (PSD).
La Ulmeni au avut loc alegeri deoarece Lucian Ioan Titus Morar, ales edil in 2016, a renuntat la functie dupa ce a fost ales vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures. Acum el a candidat din nou pentru aceasta functie.
Numarul alegatorilor inscrisi pe listele electorale la Ulmeni a fost de 5.735. Grupaj realizat de Mediafax

denisa suta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007698 (s)