News Flash:

Victor Ponta: "Modificarile necesare pentru educatie le vom adopta prin ordonanta, sa nu le blocheze Basescu"

8 Noiembrie 2013
1225 Vizualizari | 0 Comentarii

Premierul Victor Ponta le-a spus, vineri, reprezentanţilor PSD reuniţi la Atelierul pe Educaţie că este de acord ca modificările legislative necesare sistemului de educaţie să fie adoptate pe calea ordonanţei, arătand că pe cale naturală prin Parlament ar fi "sabotate de Traian Băsescu".

Ponta a spus că nu se mai poate aştepta încă un an, pană se va "scăpa" de Traian Băsescu.

"Este foarte clar că acele modificări legislative de care are nevoie sistemul de educaţie, pe cale normală, Parlament, adoptare, vor fi blocate şi sabotate de preşedintele Băsescu, nu va promulga legile, le va contesta o dată, de cinci ori, de şapte ori la Curtea Constituţională, asta face cu toate legile importante. De aceea am vrut să vin astăzi, am avut o discuţie şi cu domnul Pricopie şi cu domnul Costoiu, dacă constatăm că acest blocaj ne întarzie nu mai putem sta încă un an pană scăpăm de Băsescu. Dacă va fi cazul şi dacă constatăm că e un blocaj peste care nu putem trece, sunt absolut de acord să adoptăm modificările, cele mai importante după ce le discutaţi cu sindicatele, cu primarii, sunt de acord să le adoptăm pe calea ordonanţei, pentru că e clar că proiectele de lege vor fi blocate de Traian Băsescu", a afirmat Victor Ponta.

Premierul a precizat că îşi asumă decizia politică de a încerca să adopte modificările necesare învăţămantului cat mai repede.

"Haideţi să vedem ce-i urgent şi adoptăm rapid, nu mai stăm după blocaje, că e un an, e puţin dacă mă gandesc că au trecut nouă luni de cand reuşim să supravieţuim ca ţară. Dar un an e lung pentru sistemul de educaţie şi sunt lucruri pe care trebuie să le adoptăm acum, ca să intre în vigoare la începutul anului şcolar şi universitar din septembrie-octombrie anul viitor", a adăugat Victor Ponta.

El a arătat că a primit reproşuri că, deşi a promis modificări pentru învăţămant, nu s-a reuşit acest lucru.

"Deci, din punctul meu de vedere, îmi asum decizia politică de a încerca să adoptăm aceste modificări necesare în aşa fel încat lucrurile pe care am zis că le modificăm, am văzut şi pe bună dreptate mi s-a reproşat că «domn'e, aţi zis că le modificaţi şi nu le modificaţi», pentru că e greu dacă nu chiar imposibil să explicăm că noi adoptăm legea şi preşedintele Băsescu o blochează. Dacă o blochează, atunci mergem pe calea directă şi eu îmi asum această răspundere politică de a face modificări pe care le-am promis şi necesare cat mai repede", a menţionat Ponta.

El le-a spus reprezentanţilor PSD că îşi cere scuze că Atelierul de Educaţie al social-democraţilor a fost al doilea la care a participat, după cel al agriculturii.

"Imi cer scuze că nu a fost primul atelier la care particip. Am recunoscut că întai am fost la Agricultură, că acolo dădeau şi mancare, aici doar cărţi poate", a spus zambind premierul.

 


victor ponta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005041 (s)