News Flash:

Ponta lanseaza ACUZATII GRAVE: "Presedintele Basescu a vandut interesele tarii"

6 Noiembrie 2013
1375 Vizualizari | 0 Comentarii

Premierul Victor Ponta afirmă că important nu este cine participă la reuniunile Consiliului European, ci modul în care Romania este reprezentată la acest nivel, afirmand că preşedintele a vandut interesele Romaniei.

El a susţinut declaraţia în şedinţa de guvern, după ce Curtea Constituţională a respins, miercuri, cu majoritate de voturi, constestaţia formulată de preşedintele Traian Băsescu privind legea care reglementează reprezentarea Romaniei la Consiliul European.

"Am văzut o decizie de astăzi a Curţii Constituţionale. Problema nu este cine merge la Consiliu, că merge preşedintele, merge primul-ministru, problema este dacă acolo te baţi pentru Romania sau dacă acolo vinzi Romania ca să-şi păstrezi tu nişte prietenii personale în caz de nevoie. Ori, eu cred că preşedintele a vandut interesele Romaniei şi cand a negociat deficitul, şi cand a negociat fondurile europene, iar despre agenda digitală (tema ultimei reuniuni a Consiliului UE-n.r.) bănuiesc că nu a deschis gura la Consiliul European că nu ştia", a spus Ponta.

El a susţinut totodată că Romania va avea la dispoziţie mai puţine fonduri europene în perioada 2014-2020 deoarece aşa a negociat preşedintele, fără niciun mandat, şi că există obligaţia încadrării în limita unui deficit extrem de mic tot pentru că preşedintele a angajat în acest sens ţara fără să întrebe pe nimeni, în 2011, alte state neavand această obligaţie.

Premierul a cerut totodată ministrului Apărării şi ministrului Economiei să realizeze o strategie pentru următorii ani în domeniul apărării, arătand că, în decembrie, va exista o discuţie la nivelul UE despre industria de apărare, la care preşedintele nu va spune nimic deoarece "nu ştie sau nu-l interesează".

Curtea Constituţională a respins, miercuri, cu majoritate de voturi, constestaţia formulată de preşedintele Traian Băsescu privind legea care reglementează reprezentarea Romaniei la Consiliul European.

MEDIAFAX


consiliului european mediafax
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1339 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006764 (s)