News Flash:

Catalin Predoiu: "Guvernul anunta masuri aberante, care vor bloca si mai mult economia"

5 Noiembrie 2013
1125 Vizualizari | 0 Comentarii
catalin predoiu

PDL respinge categoric măsurile "aberante" propuse de Guvernul Ponta, care vor bloca şi mai mult economia, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu.

Predoiu a spus că nu a fost vorba despre negocieri ale Guvernului cu FMI, ci despre o "căutare disperată a Guvernului Ponta de salvare a acestui acord".

"Din păcate, Guvernul nu se mai preocupă de relansarea economică, ci se preocupă de închiderea contabilă a bugetului, acoperirea tehnică a cheltuielilor şi a deficitelor, aşa se explică faptul că avem de-a face cu măsuri aberante, care vor bloca şi mai mult economia. E vorba de un buget care dă cu o mană şi ia cu trei, care va continua cercul vicios instalat prin suprataxare", a afirmat Predoiu.

Predoiu a spus că Guvernul face exact invers de cum ar trebui să procedeze pentru cetăţeni şi dă dovadă de o lipsă de imaginaţie şi de înţelegere a mediului de afaceri şi a economiei în general.

"Respingem categoric aceste măsuri propuse de Guvernul Ponta, de Crin Antonescu şi USL şi insistăm pe introducerea unui pachet de măsuri de relansare economică", a spus Predoiu.

El a spus că scăderea CAS promisă pentru 1 iulie "este o amăgire, o propagandă", iar "încercarea lui Crin Antonescu de a salva situaţia din punct de vedere mediatic este de-a dreptul ridicolă".

Predoiu a spus că Romania are nevoie azi de reducerea CAS.

Cătălin Predoiu a criticat şi introducerea noii accize la carburanţi, arătand că aceasta va conduce la un lanţ de creşteri de preţuri, la blocarea investiţiilor şi va aduce mai puţini bani la buget.

"Faptul că aceste măsuri au fost acceptate de FMI nu este o garanţie că sunt bune, ele au fost acceptate pentru că erau singurele măsuri pe care acest guvern era capabil să le ia", a mai arătat Predoiu.

El a mai spus că un buget care goleşte buzunarul cetăţenilor nu poate fi votat în Parlament şi că PDL nu poate fi părtaş la blocarea economiei. MEDIAFAX

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1337 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007166 (s)