News Flash:

Vesti proaste pentru toti soferii. Codul Rutier s-a modificat, din nou. Ce reglementari aduc amenzi noi posesorilor de permise

13 Aprilie 2022
442 Vizualizari | 0 Comentarii
codul rutier

Camera Deputatilor a aprobat miercuri, in calitate de camera decizionala, majorarea limitei de viteza pentru drumurile expres la 120 km/ora cu 283 voturi pentru si o abtinere. Acum, limita de viteza este de 100 km/ora. Proiectul initiat de USR merge acum la promulgare si va intra in vigoare imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial.

„Veste extraordinara pentru infrastructura din Romania: Viteza de circulatie pe drumurile expres va fi de 120 km/h. Votul de astazi a venit fix la timp pentru ca, saptamana viitoare, vor fi dati in circulatie primii kilometri de drum expres din Romania. E vorba de un lot de 18 km din DEx12 Craiova – Pitesti, ce reprezinta centura de ocolire a orasului Bals. Desi e o mica intarziere pe acest Tronson 2 – calendarul discutat de mine anul trecut prevedea deschiderea intregului tronson de 40km Bals – Slatina pana in Paste – deschiderea chiar si partiala este o gura de oxigen pentru traficul din zona. Ma bucur ca, prin ridicarea limitei de viteza pe drumurile expres, DEx12 nu va deveni o capcana de amenzi. Legea merge la promulgare de catre presedinte, iar acest ultim pas trebuie facut fara intarziere, asa incat sa se intample inaintea inaugurarii DEx12 de saptamana viitoare”, a declarat Catalin Drula, presedintele interimar al USR si initiator al proiectului.

Proiectul votat interzice circulatia pietonilor si carutelor pe drumurile expres, la fel ca si circulatia autovehiculelor cu gabarite sau mase depasite, fara autorizatie speciala de transport, trotinetelor electrice si mopedelor, a tractoarelor agricole sau forestiere si a masinilor autopropulsate pentru lucrari agricole, precum si a vehiculelor care, prin constructie sau din alte cauze, nu pot depasi viteza de 50 km/h, informeaza playtech.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005250 (s)