News Flash:

Vesti proaste pentru timisoreni. Nu vor avea un spital regional

6 Februarie 2014
1114 Vizualizari | 0 Comentarii
Timişoara nu va mai avea un spital regional, cel puţin nu în viitorul apropiat. Preşedintele PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok, susține ca Guvernul va finanța construcția de spitale regionale în Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova, nu și în Timișoara, așa cum se anunțase pană acum. Acest lucru creează nemulțumiri în randul liderilor PNŢCD.
„Timişoara nu va avea un spital din fonduri europene, spitale regionale vor fi construite la Iaşi, Cluj şi Craiova, iar parlamentarii de Timiş considerăm că nu şi-au făcut datoria, Timişoara nefiind reprezentată. Avem reprezentare la nivel de majoritate parlamentară şi totuşi, Timişoara e lăsată pe dinafară. Să înţelegem că timişorenii sau bănăţenii trebuie să fie trataţi la Szeged? In weekend, la comemorarea lui Maniu şi Mihalache, ce va avea loc la Sighet, vom încerca să discutăm cu cei doi parlamentari ai ostril pentru a mai susţine proiectul, dacă nu va pleca proiectul deja pentru finanţare la Bruxelles”, spune Ciprian Mihok, preşedintele PNŢCD Timişoara.
Reprezentanţii PNŢCD Timiş spun însă că vor încerca să rezolve această problemă, însă recunosc că şansele sunt mici. Pe de altă parte, primarul, Nicolae Robu, spune că  a inițiat demersuri pentru că proiectul de construire în Romania a trei spitale regionale să fie extins și la Timișoara. 
“Consider că municipiul Timișoara are cel puțin tot atatea atuuri ca și municipiile Cluj-Napoca, Iași și Craiova, pentru a găzdui un spital regional. Timișoara este al treilea oraș al țării ca mărime, după București și Cluj-Napoca, unul dintre cele mai puternice centre universitare, inclusiv în domeniul medical și o adevărată capitala de suflet a acestei importante părți de țară, recunoscută ca atare și la nivel euroregional. Pentru aceste motive și pentru multe altele am inițiat demersuri pentru că proiectul de construire în Romania a trei spitale regionale să fie extins, astfel încat să cuprindă și un al patrulea, la Timișoara. Imi exprim speranța că demersurile noastre nu vor rămane fără ecou, că rațiunea și echitatea vor triumfa. Este timpul ca Timișoara, orașul care a dat atat de mult Romaniei, atat spiritual, cat și material – inclusiv scanteia Revoluției din Decembrie 1989, alături de cea mai mare contribuție la PIB după capitală -, orașul care a stat mereu cuminte, civilizat, cu bun simț, la rand, la un rand care nu i-a mai venit niciodată, să nu mai fie Cenusăreasa în propria țară!”, susține edilul-șef, Nicolae Robu.
 Premierul Victor Ponta a anunțat marți că în proiectul acordului de parteneriat care stabilește modul de atragere a fondurile europene în 2014-2020, la capitolul infrastructură sanitară este prevazută suma de 500 milioane de euro. Aceste fonduri vor permite construcția celor trei spitale regionale, dar și modernizarea altora din țară. Pentrutimisoara.ro

spital regional
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 33 queries | Mysql time :0.037376 (s)