News Flash:

MAI: Procedurile pentru situatii de urgenta, in curs de reanalizare, simplificare si clarificare

6 Februarie 2014
1257 Vizualizari | 0 Comentarii
raed arafat
Procedurile de cooperare dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si alte autoritati sau institutii, în gestionarea situatiilor de urgenta, sunt în curs de reanalizare, simplificare si clarificare, informeaza MAI, dupa interventia pentru gasirea barbatilor rataciti în Constanta.
"Pentru evitarea oricaror disfunctii privind comunicarea operativa dintre institutiile cu atributii legale în gestionarea situatiilor de urgenta, odata cu înfiintarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, procedurile de cooperare dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne si alte autoritati sau institutii din afara MAI sunt în curs de reanalizare, simplificare si clarificare", se arata într-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri seara, de MAI.
În acest sens, mai arata sursa citata, o echipa din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) se va deplasa la ISU Constanta, unde "va verifica punctual modul în care au fost puse în aplicare procedurile comune de interventie la acest eveniment (cautarea barbatilor rataciti pe un câmp din judetul Constanta - n.r.)".
În acelasi context, MAI precizeaza ca, la solicitarea secretarului de stat Raed Arafat, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Constanta a înaintat un raport privind misiunea de miercuri dimineata pentru cautarea si salvarea celor doi barbati.
"Conform raportului desfasurarii misiunii, rezulta ca primul apel de la 112 primit în dispeceratul ISU Constanta a fost la ora 9.03. De la acel moment dispecerul ISU Constanta solicita sprijin de la autoritati locale din zona si repere de la alti operatori economici, care sa ajute la localizarea exacta a celor doua persoane - existenta vreunor stâlpi de înalta tensiune, a unor canale de irigatii etc. Totodata, în zona este trimis un prim utilaj pentru cautarea celor doua persoane. La ora 9.19 dispecerul ISU Constanta a luat legatura cu cele doua persoane, acestia fiind îndrumati spre cel mai apropiat reper – un stâlp de înalta tensiune aflat în zona", informeaza MAI.
La ora 9.29, dispecerul ISU Constanta a acesat aria de cautare pusa la dispozitie de catre STS înca de la momentul primului apel - de aproximativ 6.508 hectare - solicitând STS restrângerea acesteia, fapt ce nu a fost posibil.
La 9.21,dispecerul ISU Constanta a contactat Transelectrica, iar la 9.35 a obtinut informatia exacta privind pozitionarea cu date GPS a stâlpului de înalta tensiune lânga care se aflau cele doua persoane cautate, punct aflat în interiorul ariei de cautare pusa la dispozitie de catre STS.
În acest context, mai relateaza MAI, începând cu ora 9.45, pe lânga utilajul trimis initial în teren, au fost alertate formatiunile de pompieri, jandarmi, politisti si personal medical al serviciului de ambulanta.
Misiunea de cautare a presupus inclusiv deplasarea pe jos, pe câmp, prin zapada, pe o distanta de aproximativ 6,5 kilometri.
La 12.15 cele doua persoane au fost gasite într-o situatie medicala buna, fiind preluate de catre echipajele medicale. Mediafax.ro

constanta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1096 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030189 (s)