Medicii Valentin Calu si Catalin Pivniceru au fost externati, marti dimineata, de la Spitalul Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, cei doi fiind dusi cu o ambulanta SMURD la aeroportul din Cluj, de unde vor fi transportati în Capitala cu aeronava Cessna Citation donata SMURD.
Primul scos din spital, pe o targa, întrucât asa prevede protocolul medical, a fost medicul Valentin Calu de la Spitalul Elias din Capitala, acesta fiind urcat apoi într-o ambulanta SMURD.
Si doctorul Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" a fost scos din unitatea medicala pe targa si urcat în aceeasi ambulanta, care îi va duce pe cei doi la aeroportul din Cluj. De acolo, medicii vor fi preluati de aeronava donata SMURD de omul de afaceri Ion Tiriac.
Întrebat de jurnalisti cum se simte, medicul Valentin Calu a raspuns: "Foarte bine".
Coordonatorul SMURD Bucuresti, dr. Bogdan Oprita, a declarat pentru MEDIAFAX ca avionul a decolat marti dimineata spre Cluj, la ora 8.30, de pe Aeroportul "Henri Coanda". Bogdan Oprita a precizat ca la bordul aeronavei se afla, pe lânga echipajul de zbor, un medic si o asistenta de la SMURD Bucuresti.
"Am hotarât ca la bord sa fie, preventiv, si un echipaj SMURD, întrucât starea celor doi medici este buna", a precizat dr. Oprita.
Managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj, Petru Susca, declara, luni, ca cei doi medici au solicitat sa le fie respectata intimitatea, astfel încât nu doresc sa comunice cu presa nici în incinta spitalului si nici pe aeroporturile din Cluj si Bucuresti.
La Spitalul Judetean de Urgenta Cluj-Napoca a ramas internat copilotul Razvan Petrescu, ranit în accidentul aviatic. Copilotul a fost supus, vinerea trecuta, unei a treia interventii chirurgicale. Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Cluj-Napoca afirma ca Razvan Petrescu ar mai putea fi supus si altor operatii, decizia în acest sens urmând sa fie luata de medici în aceasta saptamâna.
Un alt supravietuitor al accidentului aviatic din 20 ianuarie, medicul Sorin Ianceu, a fost externat luni, de la Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca.
În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Muntii Apuseni, într-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita dintre judetele Cluj si Alba, si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion. În accident au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.
Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.
Epava avionului si victimele au fost gasite de trei localnici, dupa cautari care au durat aproximativ cinci ore si la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.
Pilotul Adrian Iovan a fost gasit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputând fi salvata.
Toate cele cinci persoane ranite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi si traumatisme, au fost internate la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca. În 21 ianuarie, medicul Radu Zamfir a fost externat de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Cluj, ajungând în Capitala la bordul unui avion de linie.
Ulterior, medicul a sustinut o conferinta de presa la Institutul Fundeni, el spunând ca datorita lui Adrian Iovan sunt cinci oameni în viata, dupa ce aeronava a intrat în ceata, a pierdut înaltime si a pierdut un motor. În urma cu o saptamâna, medicul Zamfir si-a reluat activitatea. Mediafax.ro
Comentarii (0)