Ne-am invatat sa privim ambalajele alimentare cu lupa, ca sa descoperim acolo nenumaratele si nedoritele "E-uri". Dar adevarul este ca nu tot ce se numeste "E" devine automat daunator pentru noi si pentru sanatatea noastra.
Adesea, "E-urile" continute intr-un aliment pe care il consumam sunt mai putin nocive decat un antinevralgic, un somnifer sau unul din numeroasele medicamente pe care le luam, desi stim ca produc efecte secundare. De altfel, natura insasi fabrica numeroase substante cu care doteaza alimentele noastre, ca sa fie placute, hranitoare si sanatoase, potrivit observatorulph.ro.
Componentii nu numai ca nu sunt nocivi, dar daca ar lipsi din planta, aceasta n-ar mai fi atractiva ca aliment, neavand aromele si gustul specific. Iata ce "aditivi" putem gasi in mar, introdusi acolo de natura:
Regulatori de aciditate:
E300 - acid ascorbic
E330 - acid citric
E334 - acid acetic
E363 - acid succinic
E374 - niacina
Coloranti:
E101 - riboflavina
E140 - clorofila
E160a - carotina
E163 - antociani
E181 - tannin
Conservanti:
E260 - acid oxalic
E270 - acid lactic
E280 - acid proprionic
E296 - acid malic
e-urile
nocive
antinevralgic
somnifer
aromele
gustul
Comentarii (0)